HAŠIM TAČI JE SRBIN I PREZIVA SE DANILOVIĆ! Ne, nije laž, dokaz o poreklu ČUVA se u najvećoj srpskoj svetinji
Hašim Tači, Foto: AP/Visar Kryeziu

KONAČNO OTKRIVENO!

HAŠIM TAČI JE SRBIN I PREZIVA SE DANILOVIĆ! Ne, nije laž, dokaz o poreklu ČUVA se u najvećoj srpskoj svetinji

Sve se zna...

Objavljeno:
  • 319

Predsednik tzv Republike Kosovo Hašim Tači je Srbin čiji je pradeda bio Radoslav Danilović, a dokaz ovoj tvrdnji nalazi se u manastiru Hilandar!

Mnogi ljudi ne znaju pravu istinu o stvarnom poreklu Hašima Tačija, a ovo je istina o tome.

Pop Danilović inače rodom iz Srbice, primio je islam nadajući se da će napredovati u svojoj „duhovnoj“ karijeri pa je i ime promenio u Jusuf o čemu svedoči i pismo turskog hodže Mula Ibrahima koji je pisao muftiji u Skoplju ističući kako je „pravu veru“ primio pravoslavni sveštenik Radoslav Danilović.

„Primio je ime Jusuf, a važi za veoma uglednog čoveka među svojim kaurima. Mnogi su tamo u njegovoj parohiji pošli njegovim stopama i primili pravu veru. Ja mu ne smem verovati, kaurin je kaurin, držim ga na udaljenosti“, stoji u pismu hodže Mule Ibrahima, koje se u originalnom rukopisu čuva u istorijskom arhivu Turske u Ankari.

Drugi dokument koji dokazuje Tačijevu povezanost sa Jusufom Tačijem čuva se u biblioteci manastira Hilandar, a datira iz 1898. godine, iz manastira Sokolica.

foto: Printscreen/youtube

„To je spisak sveštenika i paroha. Kao paroh srbički, na spisku stoji pop Radoslav Danilović, koji je jedan od najrevnosnijih i najboljih sveštenika“, navodi se u spisku. Četrnaest godina nakon pravljenja ovog spiska taj isti pop Radoslav primio je islam.

Primivši islam, pored žene, popadije sa kojom je živeo, Jusuf Tači se ženi Arnautkinjom iz nekog zaseoka sa Ćićevice. Ona umire na porođaju sa prvim detetom. Tek sa drugom Arnautkinjom, koja je bila iz Glogovca, dobija dedu Hašima Tačija i još četvoro dece. Iako kao musliman nije dobio versku upravu nad stanovništvom, većinu svojih parohijana uspeo je da preobrati u islam, verovatno se nadajući da će postati hodža i ponovo dobiti versku upravu tu u Srbici. Do kraja života, 1929. godine, to nije uspeo.

Krsna slava Danilovića je bila Mitrovdan, a Hašim Tači veoma dobro zna za svoje poreklo, ali ga krije iz političkih razloga.

„Na Mitrovdan, svestan da mu je to slava, Tači ništa ne radi. Ne dolazi na posao“, prenose mediji i dodaju da je tokom rata u glavnom štabu UČK u selu Brego Hodžes, revoltiran zbog neuspeha komandanata, na jednom od sastanaka to javno i rekao: „Vi Šiptari ste nesposobni, a imate veliku sreću što vas vodim jer imam srpske krvi“, navodi novinar Balkanoida.

U emisiji lokalne televizije u Peći 2005. godine svedoci su javno govorili o srpskom poreklu premijera Kosova.

Jedan svedok je ismejan, svi prisutni su osuli drvlje i kamenje na njega, dok ga je voditeljka javno pitala da li se drogira ili je pod uticajem alkohola. Nakon mnogobrojnih pretnji upućivanih njemu i njegovoj porodici, taj svedok je pobegao sa Kosmeta i zatražio i dobio politički azil u Brazilu. Sada živi u Sao Paulu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media