TOMIN SIN NAJBOGATIJI GRADONAČELNIK U SRBIJI: Radomir ima ogromnu kuću i još 7 nekretnina, vinograd, njive, šumu, i platu od 91.000 dinara!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Acas

tatinim stopama

TOMIN SIN NAJBOGATIJI GRADONAČELNIK U SRBIJI: Radomir ima ogromnu kuću i još 7 nekretnina, vinograd, njive, šumu, i platu od 91.000 dinara!

Pitanje je kako je Nikolić došao do svih nekretnina

Objavljeno:

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, inače sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, sudeći po imovini koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije jedan je od najbogatijih gradonačelnika!

UPALA MU KAŠIKA U MED: Gradonačelnik Čačka ima 4 kuće, firmu za transport i špediciju, suvlasnik je Čačak filma, a prima i platu od 91.000 dinara!

BOGDAN LABAN, SILEDŽIJSKI GRADONAČELNIK IZ SNS, gradi privatni raj u Subotici: kuću, bazen, teniski teren, a prima platu 115.000 dinara! (EKSKLUZIVNI FOTO)

GRADONAČENIK KIKINDE JEDAN OD BOGATIJIH POLITIČARA: Naprednjak Pavle Markov ima 8 nekretnina, BMW-a i platu od 118.000 dinara!

foto: Marina Lopičić

Nikolić je prijavio kuću, prizemlje i potkrovlje od 318 kvadrata, vikendicu prizemlje od 86,40 kvadrata, vikendicu podrum i prizemlje od 131 metar kvadratni, pomoćni objekat, garaža, prizemlje od 37 kvadrata, vikendica, podrum i prizemlje od 76 kvadrata, pomoćni objekat prizemlje od 87 kvadrata, vinograd od 76 kvadrata, njivu od 4 hektara, 28 ari i 54 metra kvadratna, šumu od 5 ari i 62 metra kvadratna, zemljište pod zgradom od 2 ara i 55 metara kvadratnih, njivu od 1 hektar, 25 ari i 66 metara kvadratnih, livadu od 3 hektara, 72 ara i 79 metara kvadratnih, njivu od 5 ari, 43 metra kvadratna, zemljište pod objektom od 1 ar i 59 metara kvadratnih, njivu od 2 hektara, 93 ara i 21 metar kvadratni.

E, sad, veoma je čudno doći do sve ove imovine od mesečne plate od 91.633 dinara, koju Nikolić prima kao gradonačelnik Kragujevca.

foto: Printscreen/Acas

Većinu nekretnina Nikolić je "kupio", a neke je "izgradio", "nasledio - izgradio" ili za njih ima "ugovor o poklonu".

Nikolić je bio zaposlen najpre kao komercijalista, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i ispostavi „Srbijagasa".

Član je Srpske napredne stranke od njenog osnivanja 2008. godine, čiji je lider bio njegov otac Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije.

Obavljao je funkciju predsednika Gradskog odbora SNS u Kragujevcu u periodu od 2010 - 2012. godine. U junu 2012. izabran je za potpredsednika Glavnog odbora, a u oktobru iste godine za predsednika Izvršnog odbora SNS-a. Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na listi odborničke grupe SNS-a.

Na sednici Skupštine Kragujevca, sazvane po hitnom postupku, izabran je 28. oktobra 2014. za novog gradonačelnika Kragujevca, a onda opet 10. juna prošle godine.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.