TOMIN SIN NAJBOGATIJI GRADONAČELNIK U SRBIJI: Radomir ima ogromnu kuću i još 7 nekretnina, vinograd, njive, šumu, i platu od 91.000 dinara!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Acas

tatinim stopama

TOMIN SIN NAJBOGATIJI GRADONAČELNIK U SRBIJI: Radomir ima ogromnu kuću i još 7 nekretnina, vinograd, njive, šumu, i platu od 91.000 dinara!

Pitanje je kako je Nikolić došao do svih nekretnina

Objavljeno:
  • 579

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, inače sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, sudeći po imovini koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije jedan je od najbogatijih gradonačelnika!

UPALA MU KAŠIKA U MED: Gradonačelnik Čačka ima 4 kuće, firmu za transport i špediciju, suvlasnik je Čačak filma, a prima i platu od 91.000 dinara!

BOGDAN LABAN, SILEDŽIJSKI GRADONAČELNIK IZ SNS, gradi privatni raj u Subotici: kuću, bazen, teniski teren, a prima platu 115.000 dinara! (EKSKLUZIVNI FOTO)

GRADONAČENIK KIKINDE JEDAN OD BOGATIJIH POLITIČARA: Naprednjak Pavle Markov ima 8 nekretnina, BMW-a i platu od 118.000 dinara!

foto: Marina Lopičić

Nikolić je prijavio kuću, prizemlje i potkrovlje od 318 kvadrata, vikendicu prizemlje od 86,40 kvadrata, vikendicu podrum i prizemlje od 131 metar kvadratni, pomoćni objekat, garaža, prizemlje od 37 kvadrata, vikendica, podrum i prizemlje od 76 kvadrata, pomoćni objekat prizemlje od 87 kvadrata, vinograd od 76 kvadrata, njivu od 4 hektara, 28 ari i 54 metra kvadratna, šumu od 5 ari i 62 metra kvadratna, zemljište pod zgradom od 2 ara i 55 metara kvadratnih, njivu od 1 hektar, 25 ari i 66 metara kvadratnih, livadu od 3 hektara, 72 ara i 79 metara kvadratnih, njivu od 5 ari, 43 metra kvadratna, zemljište pod objektom od 1 ar i 59 metara kvadratnih, njivu od 2 hektara, 93 ara i 21 metar kvadratni.

E, sad, veoma je čudno doći do sve ove imovine od mesečne plate od 91.633 dinara, koju Nikolić prima kao gradonačelnik Kragujevca.

foto: Printscreen/Acas

Većinu nekretnina Nikolić je "kupio", a neke je "izgradio", "nasledio - izgradio" ili za njih ima "ugovor o poklonu".

Nikolić je bio zaposlen najpre kao komercijalista, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i ispostavi „Srbijagasa".

Član je Srpske napredne stranke od njenog osnivanja 2008. godine, čiji je lider bio njegov otac Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije.

Obavljao je funkciju predsednika Gradskog odbora SNS u Kragujevcu u periodu od 2010 - 2012. godine. U junu 2012. izabran je za potpredsednika Glavnog odbora, a u oktobru iste godine za predsednika Izvršnog odbora SNS-a. Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na listi odborničke grupe SNS-a.

Na sednici Skupštine Kragujevca, sazvane po hitnom postupku, izabran je 28. oktobra 2014. za novog gradonačelnika Kragujevca, a onda opet 10. juna prošle godine.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media