DUGME SA FARMERKI U KUĆI STRAVE SVE OTKRILO! Kobna veza Belivukovog klana i zverski ubijenog "pink pantera" Ljepoje
Milan Ljepoja, Foto: Mup.rs/ Zorana Jevtić

kriminal

DUGME SA FARMERKI U KUĆI STRAVE SVE OTKRILO! Kobna veza Belivukovog klana i zverski ubijenog "pink pantera" Ljepoje

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil

Objavljeno:

Kada je u Beogadu uhapšen Veljko Belivuk, ubrzo je otkriveno da je njegov šef bio Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana. Ispostavilo se da je Zvicer naredio neke od likvidacija koje su počinjene u kući strave u Ritopeku, a jedno od njih je i ubistvo "pink pantera" Milana Ljepoje.

Belivuk je po nalozima Zvicera sklanjao sve one koji su na neki način ugrozili njega lično ili poslove klana.

Nakon pokušaja ubistva u Ukrajini, kada mu je žena Tamara spasila život, Zvicer je dobio informaciju da iza organizacije tog atentata na njega stoji upravo Ljepoja, pa je naredio Belivuku da ga likvidira, što je ovaj i učinio po krvavom receptu ovog klana.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Namamljen u kuću strave

Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil.

Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

- Imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal - mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan - rekao je izvor iz policije sredinom decembra, nedelju dana nakon što je Ljepoja nestao.

Ispostavilo se da je Ljepoja namamljen i ubijen u glavnom Belivukovom šteku - kući strave u Ritopeku.

- Početkom decembra Belivukovi saradnici su na prevaru namamili Ljepoju da dođe na navodni sastanak u Ritopek. U to vreme bezbednosne službe su uveliko pratile Belivuka i njegovu bandu, pa je tako 8. decembra 2020. snimljeno kako Veljin saradnik Dejan Tešić "pasatom" karavan dovozi Ljepoju u štek kuću, iz koje ovaj nikada više nije izašao - prenosi naš izvor.

1 / 2 Foto: Foto:Mup.rs/ Zorana Jevtić, Criminal - Real Stories

Nađeno dugme sa farmerki

Nakon hapšenja klana, u vikendici su nađeni biološki tragovi Milana Ljepoje, kao i dugme farmerki "dizel" koje je nosio na dan nestanka.

- Nađeni su nagoreli delovi farmerki i karakteristično dugme. Takve pantalone je nosio Milan Ljepoja kada je otet. On je tamo, kako govore operativni podaci, zverski ubijen, isečen na komade i istopljen u kiselini. Na to ukazuju i materijalni tragovi - prenosi naš sagovornik.

Ko je bio Milan Ljepoja?

Nišlija Milan Ljepoja bio je pripadnik međunarodne bande "Pink Panter" i sumnjičio se za više spektakularnih pljački u inostranstvu. On je u maju 2006. u Lihtenštajnu opljačkao juvelirnicu, ali ga je policija ubrzo uhapsila. Čekajući da istraga protiv njega bude okončana, Ljepoja je u zatvoru povredio ruku, pa je odveden u bolnicu, odakle je uspeo da pobegne.

Već sledeće godine, 15. aprila 2007, Ljepoja je organizovao filmsku pljačku zlatare u Dubaiju, iz koje je ukraden nakit vredan oko 11 miliona dolara. On je uhapšen 2008. u Francuskoj, ali je opet uspeo da pobegne i vratio se u Niš.

Bonus video:

04:27

Pogledajte kako je Sofija Una proslavila rođendan u Baru

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.