POJAVILA SE NAJSVEŽIJA FOTOGRAFIJA MATEJA PERIŠA! Pre nestanka stavio je OVAJ status (FOTO)
Matej Periš, Foto: Privatna arhiva

POTRAGA U TOKU

POJAVILA SE NAJSVEŽIJA FOTOGRAFIJA MATEJA PERIŠA! Pre nestanka stavio je OVAJ status (FOTO)

Potraga za nestalim mladićem u toku

Objavljeno:

Cela Srbija i region trenutno bruje o Splićanki Maji S. koju je Matej u noći nestanka poslednju zvao, ali mu se ona nije javila. Danas je prvi put izašla pred medije gde je pokazala i da na telefonu ima propušten poziv od Mateja Periša u 22.29 tog kobnog 30. decembra.

Ona je te noći bila u jednom od klubova u Beton hali, a kako su mediji pisali, često je u Beogradu, kao i da potične iz imućne porodice i voli život na visokoj nozi.

Misterija Matejevog Instagram profila

Pitanje koje je zbunjivalo javnost jeste zbog čega se često menja broj osoba koje Matej prati na Instagramu i ko to upravlja njegovim profilom. Međutim, stvar je u tome što su neki od ljudi koje on prati birsali svoje profile pa naknadno vraćali, pa se samim tim i ta brojka menja. Jedna od tih osoba bila je upravo Maja S. koja je ugasila svoj profil nakon što se njeno ime počelo provlačiti kroz medije što je dodatno bacilo sumnju na to da ona nešto zna, ali ne želi da kaže.

Matej Periš
foto: Privatna arhiva

Zajednička fotografija Mateja sa prijateljima

Hrvatski mediji objavili su fotografiju Mateja Periša sa drugovima, koja je nastala u iznajmljenom kombiju kojim su krenuli u Beograd. Na fotografiji se nalazi Matej sa šestoricom momaka. Podsetimo, prijatelji su krenuli zajedno u Srbiju kako bi proslavili doček Nove godine, koji se na kraju pretvorio u noćnu moru.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

WhatsApp i Viber nestalog Splićanina

Nenad Periš, otac nestalog Mateja komunicirao je sa sinom preko WhatsApp-a. Matej tamo ima fotografiju sa plaže, a pre nestanka napisao je kako se nalazi u školi, što je dodatno sve naježilo u ovom slučaju.

Matej Periš
foto: Privatna arhiva

Samo nekoliko nedelja pre nestanka Matej je promenio fotografiju na Viberu, što potvrđuju izvori. Ta fotografija je možda jedna od najsvežijih koja se pojavila u javnosti gde možemo videti kako je Matej izgledao u najskorije vreme. Na njoj su mu kosa i brada sveže podšišane, a preko očiju je imao naočare za sunce.

Potraga za nestalim mladićem se nastavlja do daljnjeg, kako kažu nadležni, a otac Mateja Periša izjavio je da se svako jutro budu sa nadom da mu je sin živ i da će se zajedno vratiti u Split.

Podsetimo, najveća misterija su i dalje Matejevi drugovi koji su kobne večeri bili sa njim u klubu "Gotik“. Poznato je da su u pitanju deca imućnih građana Splita, a njihovo ponašanje nakon nestanka Mateja otvorilo je mnogobrojna pitanja o kojima se i danas raspravlja.

Gotovo svi hrvatski mediji objavili su fotografije nastale u kombiju kojim su Matej i šestorica njegovih prijatelja došli u Beogradu iz rodnog Splita. Među prijateljima našla su se dva brata, a reč je o sinovima poznatog splitskog preduzetnika. Jedan od njih studirao je na zagrebačkom Prirodnomatematičkom fakultetu.

Osim Mateja i njih dvojice, u kombiju su bila još četvorica mladića, između 25 i 29 godina. Jedan od njih završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, a njegovi poznanici su za hrvatski "Večernji list“ istakli da je iz ugledne porodice i da mu je otac vlasnik građevinske i projektantske kompanije. Kako je do sada potvrđeno, on je Periša poznavao iz gimnazije "Vladimir Nazor“, gde su zajedno išli u školu. Taj mladić se nije intenzivno družio sa ekipom koja je krenula za Beograd.

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

Još jedan od tih momaka završio je srednju Tehničku saobraćajnu školu, profesionalno se bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao radnik na splitskoj železnici i još igra rukomet u jednom klubu niže lige.

Mladić koji je bio za volanom kombija pohađao je splitsku matematičku gimnaziju. U kombiju je bio i Matejev prijatelj o kojem se zna da je profesionalno igrao mali fudbal.

- Za većinu od njih slovi isto – dolaze iz imućnih i uglednih porodica. Ono što je možda najčudnije jeste to što su Matejevi prijatelji od samog početka potrage u centru pažnje. Od kada su prijavili nestanak Splićanina, nisu se oglašavali za medije, a njihovo ćutanje je svima bilo krajnje neshvatljivo - preneli su hrvatski mediji.

Oni su u Srbiji ispitani i poligrafski testirani, nakon čega su se vratili u rodnu Hrvatsku. Ipak, ovih dana hrvatska policija ih je ponovo ispitala o dešavanjima u "Gotku“. Zamenik načelnika hrvatskog UKP Antonio Gerovac rekao je ranije da će ponovo biti saslušana šestorica mladića sa kojima je Matej boravio u Beogradu. Gerovac je tada najavio da će se srpska i hrvatska policija fokusirati na Matejeve prijatelje.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.