ARKAN NIJE ŠTEDEO NA SVOJIM SABORCIMA I PRIJATELJIMA: Samo odabrani su dobijali OVO i to sa urezanom PORUKOM! FOTO
Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA/SRDJAN SUKI, Printscreen, Facebook/legende devedesetih

KOMANDANT SDG

ARKAN NIJE ŠTEDEO NA SVOJIM SABORCIMA I PRIJATELJIMA: Samo odabrani su dobijali OVO i to sa urezanom PORUKOM! FOTO

Kontroverzni biznismen Željko Ražnatović Arkan ubijen je pre 16 godina, ali njegov buran život i dalje privlači pažnju javnosti

Objavljeno:

Željko Ražnatović Arkan svojevremeno voleo je da nagrađuje svoje saborce iz Srpske dobrovoljačke garde kao i najbliže prijatelje. Jedan od najupečatljivijih poklona dobijali su samo odabrani ljudi.

Naime, komandant Srpske dobrovoljačke garde (SDG) znao je da udeli poseban poklon, i to pištolj sa pozlaćenom navlakom, i ono najvažnije, ugraviranom porukom. Na svakom od pištolja obavezno je pisalo "od Komandanta ARKANA".

Reč je o modelu CZ-99 koji su se po njegovoj porudžbini pravili u fabrici „Zastava oružje“. Osim pozlaćenih, znao je da daruje i obične pištolje.

Jedan od primeraka izložen je u staklenim vitrinama u MUP-u Srbije, a pre nego što je tu dospeo pripadao je Stojanu Novakoviću zvanom Cope. Radi se o već spomenutom pozlaćenom CZ-99, a na njemu je urezano "Novaković Stojanu od komandanta Arkana". Ovaj pištolj zaplenjen je u akciji "Sablja" kada je Novaković bio uhapšen. Cope je inače bio i potpredsednik Ražnatovićeve Stranke srpskog jedinstva i zvanični vlasnik kluba Obilić

Sledeći je pripadao Ljubanu Ećimu koji je, navodno, bio blizak saradnik Milorada Ulemeka Legije i kum Željka Ražnatovića Arkana. Ećim je takođe dobio isti poklon od komandata Arkana, ali mu je isti zaplenjen 2007. godine kada je u akciji MUP-a Srbije uhapšen sa još nekoliko saradnika u Beogradu. Policija je tada pronašla 48 kilograma heroina, četiri kilograma kokaina, više falsifikovanih isprava i 210 hiljada evra, te pištolje marke škorpion i bereta, lovačku pušku, 1400 grama eksploziva i veću količinu municije i hladnog oružja. Na njegovom pozlaćenom primerku urezano je "Ljubanu od komandanta ARKANA".

Kontraverzni novosadski biznismen Nebojša Tubić Žabac koji neretko govori o pokojnom Željku Ražnatoviću, takođe je dobio jedan posvećen primerak. Na njegovom CZ-99 piše "Tubić Nebojši od komandanta ARKANA".

Komad pozlaćenog oružja dobio je i Borislav Pelević, jedan od komandanata Srpske dobrovoljačke garde. "Željko Ražnatović mi je poklonio isti takav pozlaćeni 'CZ' posle svih onih nesrećnih ratova. Koliko znam, nekoliko tih pištolja dobio je iz fabrike 'Zastava oružje' i poklanjao ih je svojim generalima. Ja sam svoje oružje uredno prijavio, imam dozvolu i plaćam porez na njega, a stoji mi u kabinetu kao trofej". - izjavio je jednom prilikom Pelević za medije.

Bonus video:

00:28

Eksplozija u Podgorici

(Espreso/DijanaS.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.