PORODICA ĐOKIĆ JE LIKVIDIRANA IZ PRONAĐENOG PIŠTOLJA: Analiza projektila i čaura sa mesta zločina potvrdila sumnje
Goran Džonić, Foto: Printscreen/Facebook

ZLOČIN

PORODICA ĐOKIĆ JE LIKVIDIRANA IZ PRONAĐENOG PIŠTOLJA: Analiza projektila i čaura sa mesta zločina potvrdila sumnje

Trag koji na čauri ostavlja udarna igla pištolja, i trag koji na ispaljenom zrnu ostaje nakon prolaska kroz cev pištolja, jedinstveni su poput otiska prstiju kod ljudi

Objavljeno:

Balističkim veštačenjem čaura, projektila i pištolja pronađenog posle zločina u Moravcu nesumnjivo je utvrđeno da se radi o oružju iz koga su likvidirani Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) Đokić iz Aleksinca, saznaje "Blic".

Prema saznanjima našeg lista, balističari niške policije obavili su zahtevnu ekspertizu u veoma kratkom vremenskom periodu, pribavivši važne dokaze za predstojeći krivični postupak protiv zločinaca. Oružje je pronađeno pre dva dana, prema pisanju medija, u Aleksincu, u stanu Gorana Džonića iz Moravca, prvoosumnjičenog za učestvovanje u monstruoznoj likvidaciji.

- Ovim je zatvoren krug zločina. Veštačenjem pronađenog pištolja koje je obavila balistika niške policije nedvosmisleno je potvrđeno da su projektili i čaure pronađeni na mestu zločina, ispaljeni iz pištolja koji je pronađen u Aleksincu, odnosno da se radi o oružju kojim su brutalno likvidirani Đokići. To je jedan od ključnih dokaza oko koga će se formirati budući krivični postupak protiv osumnjičenih - kaže naš izvor.

Trag koji na čauri ostavlja udarna igla pištolja, i trag koji na ispaljenom zrnu ostaje nakon prolaska kroz cev pištolja, jedinstveni su poput otiska prstiju kod ljudi. Samo je potrebno da se ti nalazi utvrde stručno, što su balističari niške policije i učinili.

Kako je "Blic" pisao, tela članova porodice Đokić pronađena su ugljenisana, 2. oktobra u ataru Moravca, u zabačenom delu keja kraj Južne Morave, dok je njihov spaljen “folksvagen pasat” pronađen 12 kilometara dalje na prostoru stare separacije šljunka kod sela Tešica.

Posle velike policijske istrage koja je trajala skoro 20 dana, 21. oktobra uhapšen je Goran Džonić, brat od tetke ubijenog Gorana Đokića, čija se kuća u selu Moravac nalazi na 50 metara od kuće Goranove majke Stojanke. On je osumnjičen za teško ubistvo a u voćnjaku kuće njegovog sina u Moravcu koji je zaposlen kod Vojske Srbije, pronađen zakopan džak sa oko 43.000 evra, koji su, kako se sumnja pripadali Goranu Đokiću, vlasniku menjačnice, a koje je tu doneo I sakrio osumnjičeni Džonić. U daljem toku istrage pronađen je pištolj kojim je počinjen zločin a nakon toga su, prema saopštenju MUP-a, uhapšena još dvojica osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ubistvom Đokića - K. M. (40) i A. M. (39) iz sela Moravac.

Osumnjičeni su privedeni i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno im je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Beogradski mediji spekulišu da su mimo ove trojice osumnjičenih, uhapšena još trojica saučesnika među kojima i navodno jedan od dvojice sinova Džonića koji živi u Nišu, ali za te navode još nema zvanične potvrde. Beogradski mediji navode da su privedeni braća K.M. i K.M, M.M. iz Žitkovca, bivši pripadnik MUP-a iz Beograda koji je bio u zatvoru zbog razbojništva nakon čega mu je oduzeta licenca, i D. M. iz Ozrena.

Reporter "Blica" je snimio privođenje dvojice osumnjičenih za učešće u ovom monstruoznom zločinu koji su oko 17.10 časova sa lisicama na rukama dovedeni u sedište Policijske uprave u Nišu. Oni su uhapšeni u akciji policije u Ulici Kosovke devojke i nalazili su se u luksuznom džipu marke “porše” aleksinačkih registarskih oznaka koji je šlep kamionom “Parking servisa”, dovezen pred sedište niške policije.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.