NADRILEKARKA NASTAVILA DA RADI? Nakon optužnica NASTAO SKANDAL, uhapšena u Hrvatskoj
Povećanje usana, Foto: Printscreen/Instagram

užasno

NADRILEKARKA NASTAVILA DA RADI? Nakon optužnica NASTAO SKANDAL, uhapšena u Hrvatskoj

Iz iste policijske uprave je saopšteno da je tada započeta istraga protiv Lončarove koja je još uvek u toku

Objavljeno:

I nakon niza krivičnih prijava, pa čak i nakon dve podignute optužnice i određenih pritvora, nadrilekari se ne smiruju.

Olgica Lončar, protiv koje je u junu ove godine podneta krivična prijava, nastavila je da izvršava estetske zahvate za koje nije kvalifikovana i da time dovodi u opasnost zdravlje klijenata, te je zbog toga privedena prošle nedelje u Hrvatskoj, a nakon toga i na granici sa našom zemljom u koju je pokušala da uđe sa velikom količinom novca u torbi i sa medicinskom robom sumnjivog porekla.

Olgica Lončar, u javnosti poznata i kao "Boginja lažnih usana", osumnjičena je da je izvršila krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i zbog toga joj potencijalno preti kazna zatvora. Naime, za prvo navedeno delo zaprećena je kazna od novčane do tri godine zatvora, a za drugo se takođe može dobiti novčana kazna ili do dve godine robije.

U junu ove godine klijenti su podneli krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona zbog nestručnog izvođenja zahvata za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Kao rezultat njihovog rada ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje.

Ona je, kako se sumnja, bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su se dolazile na tretmane hujalurnom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem instagrama nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

U krivičnoj prijavi protiv nje se navodi da je menjala adresu salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hujaluron jer "ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja".

Jedna od oštećenih žena je ispričala da joj je u Olgičinom salonu u usne umesto hijalurona ubrizgan botoks, čime su joj usta unakažena, a koji se ne razgrađuje već se može samo ukloniti hirurškim putem. Da u usnama nema hijaluron nego silikon saznala je kada je nakon godinu dana otišla kod doktorka kako bi uradila hijaluronidazu, za sve to vreme usne su joj bile natečene, a stvorile su se i grudvice u njima.

Osim što je radila, ona je držala obuke za medicinske zahvate i drugim klijentkinjama.

Međutim, sve ovo je nije sprečilo da nastavi da se bavi nadrilekarstvom šta više, delatnost je proširila i na zemlje regiona. Tako je Hrvatska policija privela prošle nedelje u Slavonskom Bordu nakon što su je uhvatili na delu kako jednoj klijentkinji ubrizgava botoks. Nakon saslušanja je puštena, ali joj je zabranjen ulazak u susednu zemlju u trajanju od dva meseca, a ona je postupila prema nalogu i odmah napustila Hrvatsku, saopštila je tamošnjim medijima Kata Nujić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz iste policijske uprave je saopšteno da je tada započeta istraga protiv Lončarove koja je još uvek u toku.

- Inspekcija rada Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor kod poslodavca u Slavonskom Brodu na okolnost zakonitosti rada državljanke treće zemlje, za koju je utvrđeno da je u toku nadzora obavljala poslove kozmetičarke kod poslodavca protivno odredbama Zakona o strancima kojima je utvrđena obveza posedovanja dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada - rekli su o ovom slučaju u Državnom inspektoratu Hrvatske, prenosi RTL.

Ni privođenje u drugoj zemlji nije uticalo na Olgicu, ona je sa sobom iz Hrvatske ponela bočice hijalurona i botoksa u vrednosti od oko 6.000 evra, koje su joj na ulazu u Srbiju oduzete, kao i veća količina novca koju je imala u torbu, a koja prema nekim saznanjima iznosi blizu 48.000 evra. Nakon toga je sprovedena u pritvor, a Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu joj je odredilo zadržavanje do 48 časova.

Barbi doktorka u kućnom pritvoru čeka suđenje

Vlasnica jednog "medicinsko-estetskog centra" u Beogradu Olgica Markanović, koja je uhapšena u junu ove godine sumnje da je u svojim salonima nestručnim radom za koji nije imala potrebne kvalifikacije unakazila 11 osoba i počinila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, trenutno se nalazi u kućnom pritvoru. Pored nje, u istom postupku se sudi i saizvržiocu Jasmini T..

Markanovićeva je pored zahvata koje je vršila, takođe držala i obuke klijentkinjama koje je ubeđivala da mogu biti estetski hirurzi i ako nemaju medicinsko obrazovanje.

I maser iz Batajnice na optuženičkoj klupi

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu 26. novembra počinje još jednom lekaru Savi Knežević i njegovoj majci Danijeli Knežević, koji su u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, pružali medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Knežević je, prema navodina, izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, lažno se predstavljaući kao lekar. Pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu. Tužilaštvo navodi da je time ugrozio sedmoro ljudi, koji su ga za delo prijavili.

U svemu tome saučesnik mu je bila majka, koja je "ordinaciji" radila kao medicinska sestra, takođe bez kvalifikacija, ona je u ordinaciju primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, a sve to je radila iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.