DIJANU HRKALOVIĆ RAZOTKRIO NJEN KOLEGA: Pala nakon njegovog ISKAZA, evo šta je OTKRIO
Dijana Hrkalović, Foto: Beta / Miloš Miškov

novi detalji hapšenja

DIJANU HRKALOVIĆ RAZOTKRIO NJEN KOLEGA: Pala nakon njegovog ISKAZA, evo šta je OTKRIO

Kako se navodi krivičnom prijavom koja je podneta protiv bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović, ona se tereti za delo trgovine uticajem, navodi BIRN

Objavljeno:

Krivična prijava protiv Dijane Hrkalović zasniva se na iskazu njenog kolege Dejana Milenkovića da policija nije na vreme dostavila izveštaje o otvaranju mobilnih telefona pronađenih nakon ubistva Vlastimira Miloševića.

Kako se navodi krivičnom prijavom koja je podneta protiv bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović, ona se tereti za delo trgovine uticajem, navodi BIRN.

Krivično delo trgovine uticajem počinila je, prema navodima iz krivične prijave, tokom istrage u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao “ubistvo na šinama”. Za to ubistvo prvobitno je bio optužen Veljko Belivuk, ali je na kraju oslobođen svih optužbi.

Krivična prijava bila je povod za njeno privođenje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, ta prijava je tereti da nije na vreme tužilaštvu dostavila izveštaje o otvaranju telefona koji su pronađeni nakon tog ubistva, već tek pred početak suđenja.

Za to je, prema nezvaničnim saznanjima BIRN-a, u svom iskazu policiji optužio njen kolega Dejan Milenković, bivši šef Službe za specijalne istražne metode, protiv kog je juče, takođe, podneta krivična prijava. On je u svom iskazu policiji konstatovao da je zbog Hrkalovićeve te izveštaje dostavio kasno, zbog čega tužilaštvo nije moglo da se spremi za taj sudski proces.

Hrkalovićeva je uhapšena juče posle podne, a saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal je završeno uveče nešto pre 22 sata. Hrkalovićevoj je određen pritvor do 30 dana.

Kako je ranije rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, krivična prijava protiv Hrkalovićeve i Milenkovića podneta je nakon zajedničkog rada MUP-a – sektora unutrašnje kontrole i tužilaštva. Dodaju da je Milenković, koga prijava tereti za zloupotrebu službenog položaja, iskaz dao u MUP-u, a Hrkalovićeva u tužilaštvu, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.