VEĆ 6 MESECI NEMA TRAGA NI GLASA O BEGUNCIMA IZ KRUŠEVAČKOG ZATVORA: Pobegli su na filmski način!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

bekstvo iz zatvora

VEĆ 6 MESECI NEMA TRAGA NI GLASA O BEGUNCIMA IZ KRUŠEVAČKOG ZATVORA: Pobegli su na filmski način!

Prema nezvaničnim informacijama, oba begunca bila su pritvorena zbog droge

Objavljeno:
  • 8

Gotovo šest meseci je prošlo od kada su iz prostorija Okružnog zatvora u Kruševcu pobegla dva pritvorenika S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca.

Oni su pobegli 24. aprila i od tada se o njima ništa ne zna. Bekstvo je izvršeno na taj način što su napravili otvor u plafonu u toaletu i tuda pobegli iz prostorija zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, oba begunca bila su pritvorena zbog droge.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine. Protiv zaposlenih je odmah pokrenut i disciplinski postupak. Sva četvorica su disciplinski kažnjena za težu povredu radnih dužnosti u skladu sa Zakonom o državnim službenicima - rečeno nam je u Upravi.

- Napominjemo da niko od njih do ovog slučaja nije imao nijedan disciplinski postupak u svojoj radnoj karijeri, od kojih je svaka duža od 10 godina - dodali su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Šta je sa pritvorenicima bilo posle bekstva i kako stvari stoje, niko ne zna. Redakcija portala Telegraf.rs pokušala je da, više puta u proteklih šest meseci, dobije odgovor na pitanje da li su begunci uhvaćeni, kao i da li su negde objavljene njihove fotografije - ukoliko je potraga u toku, ali smo ostali bez odgovora na sva pitanja.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada i izgrađen je u prvoj polovini prošlog veka. Već neko vreme je u neuslovnom stanju. Iz tih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije preduzela aktivnosti za izmeštanje tog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnju novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media