NADRILEKARKA TRAŽI KUĆNI PRITVOR? Sud doneo važnu odluku, uslovi su jasno postavljeni OLGICI!
Olgica Markanović, Foto: Printscreen Instagram

odluka suda

NADRILEKARKA TRAŽI KUĆNI PRITVOR? Sud doneo važnu odluku, uslovi su jasno postavljeni OLGICI!

- Ima mnogo žena koje se pojavljuju kao oštećene, neće biti lako Tužilaštvu, to je moj stav - rekao je on

Objavljeno:

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu juče se po prvi put na optuženičkoj klupi našla nadrilekarna Olgica Markanović, koja je optužena za neovlašćenu i nepravilnu upotrebu "plazma pena" i davanje anestezije opasne po život, čime je unakazila veliki broj žena koje su dolazile kod nje na estetske korekcije. Drugooptužena u tom slučaju, njena saradnica Jasmina Tasić, izostala je sa današnjeg ročišta zbog trudnoće.

Markanovićeva je u sud dovedena iz pritvora sa lisicama na rukama, u pratnji dvojice stražara.

Tužilaštvo i odbrana izneli su uvodna izlaganja, a govorilo se i o odvajanju procesa Markanovićeve i Jasmine Tasić, čije pojavljivanje u sudnici nije izvesno kada bi moglo da se dogodi.

- S obzirom na to da je moja klijentkinja u osmom mesecu visokorizične trudnoće pa joj je zabranjen bilo kakav vid kretanja, o stresu kojim bi na suđenju bila izložena i da ne govorim, a jasno je da ni posle porođaja dugo neće moći da bude prisutna na suđenjima, predložio sam da se postupak razdvoji u odnosu na suđenje Olgici Markanović - obrazložio je svoj zahtev Sudu zastupnik Jasmine Tasić Dragan Palibrk i dodao da je to učinio jer je Markanovićeva u pritvoru:

"Zakon nalaže u pritvorskim predmetima hitnost u postupanju i ovde bi momenat objektivne prirode mogao biti zaprega da se Olgica i dalje nalazi u pritvoru."

Sud je odbio taj zahtev.

Odbrana je tražila da se Olgici pritvor zameni kućnim pritvorom i Tužilaštvo se složilo sa tim. Tužilac je uz to predložio da se optuženoj zabrani komunikacija putem interneta i da se dozvoli da je posećuju isključivo majka, sestra i maloletno dete čiji je ona staratelj.

Sud, međutim, na jučerašnjem ročištu nije odlučivao o tome, već će na novom ročištu, zakazanom za 5. oktobar, doneti odluku. Ukoliko odobri, Markanovićeva, inače državljanka Bosne i Hercegovine, meru kućnog pritvora izdržavaće na adresi u Beogradu.

Medijima se nakon ročišta obratio Borivoje Borović, advokat optužene Olgice, koji je rekao da je iznenađen time što mera pritvora nije zamenjena, ali i najavio da smatra da će slučaj trajati duže nego što se mislilo.

- Ostaviću Sudu da razmisli pa neću biti kritičan prema ovim odlukama, zato što će on do petog oktobra doneti odluku o zameni pritvora, on nije odbio ovaj predlog - rekao je Borović i dodao da bi problem u ovom slučaju moglo da bude odsustvo Tasićeve, koja je saizvršilac u delu, a koje bi moglo da potraje i do godinu dana.

- Ima mnogo žena koje se pojavljuju kao oštećene, neće biti lako Tužilaštvu, to je moj stav - rekao je on.

Borović je rekao da odbacuje mogućnost ponavljanja dela.

- Toliko je medijski eksploatisan slučaj, bilo bi suludo da ona pokuša ponovo preko interneta da pronađe neke klijente - izjavio je i dodao da i opasnost od bekstva odbacuje:

"Ona je na nagovor svojih advokata krenula u Srbiju da se prijavi kada je uhapšena na granici, tako da nema nikakve opasnosti od bekstva."

Obe optužene negirale su krivicu. Tužilaštvo je za Olgicu predložilo kaznu zatvora u trajanju od tri godine, a za saizvršioca Jasminu Tasić godinu dana.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.