GOLMANA PARIZANA POVEZUJU SA BELIVUKOM! Vojislav Đ. je optužen za surovu OTMICU, uhapsili su ga na treningu!
Vojislav Đ., Foto: Facebook, Printskin: MUP

jezivo

GOLMANA PARIZANA POVEZUJU SA BELIVUKOM! Vojislav Đ. je optužen za surovu OTMICU, uhapsili su ga na treningu!

Vojislav Đ. je uhapšen dok je bio na treningu, u SC Banjica, a njegovo privođenje, kako je tada saopšteno, povezano je sa učešćem u radnjama kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu kontrolisao je formalnu ispravnost optužnice protiv Veljka Belivuka i drugih uhapšenih iz njegove kriminalne grupe i utvrdio da je optužnica propisno sastavljena. Među optuženim članovima ove grupe je i Vojislav Đ. (19), golman mlađih kategorija Rukometnog kluba Partizan, koji je, kako je potvrđeno, optužen za otmicu.

- Okrivljenom Vojislavu Ð. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice - piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Vojislav Đ (19) je, podsećamo, uhapšen u velikoj akciji policije 21. maja ove godine, a za Telegraf.rs je još 25. juna rečeno za šta se tereti.

Kako je tad rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, njemu je po hapšenju određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega nije dobio pritvor. Istraga je odmah pokrenuta.

Vojislav Đ. je uhapšen dok je bio na treningu, u SC Banjica, a njegovo privođenje, kako je tada saopšteno, povezano je sa učešćem u radnjama kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako se tada pisalo, Vojislav Đ. se na tribinama obreo već od svoje dvanaeste godine i bio je redovan na utakmicama Partizana u Humskoj ulici.

- Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mlađoj kategoriji desetak godina - kazao je nakon hapšenja direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević.

Kontrolu formalne ispravnosti odradilo je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, a nakon što je utvrđeno da je propisno sastavljena, optužnica je poslata na odgovor okrivljenima i braniocima u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice, saopštio je Viši sud.

Istog dana uhapšeno još 5 osoba

U koordiniranoj akciji policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, istog dana uhapšeni su Aleksa S. (21), Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), Vojislav Đ. (19), Miloš S. L. (21) i Mijat S. (22) na više lokacija u velikoj akciji, zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković poznatiji pod nadimcima "Mesar" i "Zver".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.