OTKRIVENA ŠIFROVANA IMENA VOĐA KAVAČKOG KLANA: Best, Fidel i Don su neki od nadimaka, poznato i "ime" VELJE NEVOLJE
Veljko Belivuk, Foto: Printscreen

tajna imena

OTKRIVENA ŠIFROVANA IMENA VOĐA KAVAČKOG KLANA: Best, Fidel i Don su neki od nadimaka, poznato i "ime" VELJE NEVOLJE

Njihova tajna imena i komunikaciju sa ozloglašenom organizovanom kriminalnom grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, otkrili su srpski istražitelji

Objavljeno:

Istražitelji iz Srbije u rukama imaju dokaze o komunikaciji kavačkog klana sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

Best, Born, Amiko, Brzi, Don, Fidel, Stari, Red Skorpion, Amakin, Demon, 333, Matian…samo su neki od nadimaka koje su na kriptovanoj “Skaj” aplikaciji koristili visokopozicionirani članovi kavačkog klana iz Kotora, proizilazi iz spisa srpske policije.

Njihova tajna imena i komunikaciju sa ozloglašenom organizovanom kriminalnom grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, otkrili su srpski istražitelji.

Izvor iz srpskih bezbednosnih službi je rekao da su u kriptovanim telefonima, koje su pojedini optuženi “otvorili” inspektorima, pronađene i prepiske sa crnogorskim državljanima označenim šefovima kavačkog kriminalnog klana.

Nadimak Best navodno je koristio Radoje Živković, Born njegov brat od tetka i jedan od vođa kavačana Radoje Zvicer, a Milan Vujotić na toj aplikaciji navodno je imao nadimak Amiko. Uz ime drugog navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Slobodana Kašćelana, stoje dva nadimka – Fidel i Stari, a uz ime Dragana Škurog Kneževića nadimak Brzi. Igor Božović navodno je koristio nadimak Don. Uz svako ime i nadimak istražitelji imaju upisane šifre.

Sagovornik nije želio juče da precizira kakvu prepisku su pronašli u telefonima optuženih i vrhuške kavačkog klana, niti da li se neko od tih imena našlo u optužnici tužioca Mladena Nenadića.

Inače u javnosti su se već pojavili nadimci Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koje su koristili u šifrovanoj komunikaciji. Tako je Veljin nadimak bio Sopano, po prezimenu glavnog lika iz izuzetno popularne mafijaške serije Sopranos, dok je Miljković sebi dao nadimak Kratos, po popularnom liku iz kompjuterskih igrica, simbolu rata i uništenja.

Bonus video:

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!
01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media