JELENU DRŽALI VEZANU LANCIMA, hranili je izmetom, KLEŠTIMA čupali nokte i za to zajedno dobili SEDAM GODINA ROBIJE
Jelena koja je bila mučena, Foto: Kurir.rs

SRAMNA PRESUDA

JELENU DRŽALI VEZANU LANCIMA, hranili je izmetom, KLEŠTIMA čupali nokte i za to zajedno dobili SEDAM GODINA ROBIJE

Stravična tortura dešavala se od januara 2018. u kući u Velikom Polju kod Obrenovca

Objavljeno:

Mileva Martinov (33) i Nenad Petrović (41) iz okoline Obrenovca dobili su minimalne kazne zatvora iako su punih deset meseci tokom 2018. godine držali u podrumu Milevinu drugaricu Jelenu (31) i zverski je mučili! Oni su je terali na prosjačenje i prostituciju, držali je vezanu lancima u kući, tukli je i kleštima joj čupali nokte, hranivši je izmetom, a svoju decu su nagovarali da mokre po njoj.

Milevi i Nenadu je pretilo 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima, ali Apelacioni sud u Beogradu im je nedavno potvrdio prvostepenu presudu po kojoj je Mileva dobila samo tri godine robije, a Nenad četiri godine i dva meseca. U tu kaznu uračunato mu je čak i godinu dana zatvora zbog ranijeg krivičnog dela.

Stravična tortura dešavala se od januara 2018. u kući u Velikom Polju kod Obrenovca, gde su živeli Mileva i Nenad. Jelenu je komšija izbavio iz ropstva, nakon što je policiji prijavio da svake noći čuje njene krike.

Jelenina životna priča ni pre ovoga nije bila laka. Odrasla je u jednom mestu kod Idvora u teškoj bedi sa roditeljima i sedmoro braće i sestara. Kako je sama ispričala pred tužiocem, otac ju je kao tinejdžerku više puta silovao.

Meštanka sela iz kog je Jelena, ranije je ispričala da su se četiri Jelenine sestre još kao devojčice udale za četvoricu Milevine braće i otišle su od kuće. Jelena se takođe prvi put udala veoma mlada za 20 godina starijeg čoveka iz sela i rodila je dete. Sa tim čovekom je živela "koliko-toliko dobro", ali je ubrzo umro.

- Udavala se posle još dva puta, a oba muža bila su prema njoj zlotvori. Sa obojicom je dobila po još jedno dete, ali su je obojica izbacila iz kuće i uzela joj decu. Kod roditelja nije mogla da se vrati jer ih i nije bilo briga za nju. Svi su je tretirali kao staru kantu... Zbog takvog života imala je psihičkih problema, a čak dva puta je operisala tumor na mozgu - ispričala je komšinica.

Prema njenim rečima, Jelena se u januaru 2018, nakon što ju je treći muž izbacio iz kuće, nekako obrela u Perlezu kod sestara.

- Tada se čula sa Milevom koju je znala iz detinjstva, a koja se u međuvremenu preselila kod ljubavnika u Veliko Polje. Odmah ju je pretvorila u robinju. Njene sestre su sigurno znale šta tamo preživljava, ali prstom nisu mrdnule, kao ni njeni roditelji i braća.

Prema presudi, Mileva i Nenad su od Jelene čim se preselila kod njih oduzeli mobilni telefon i sva dokumenta, uključujući i medicinsku dokumentaciju. Terali su je da prosi po Zemunskom keju tako što su je držali pod nadzorom i sve pare joj odmah oduzimali. Jednom mesečno su je odvodili do pošte, gde su joj na trenutak vraćali ličnu kartu samo da bi mogla da podigne 11.800 dinara socijalne pomoći koje su joj kasnije takođe uzimali. Povremeno bi dovodili muškarce iz okolnih mesta i podvodili su je za 1000 dinara.

Za to vreme u kući su je držali vezanu lancima, terali je da spava na podu, davali joj da jede samo jednom dnevno i to po koricu hleba ili ostatke hrane. Kada bi se požalila, Mileva je terala da jede izmet, a svoje četvoro dece je terala da mokre po njoj. Redovno ju je tukla drškom od metle, a jednom prilikom joj je drškom čupala nokte.

Kada su se našli pred sudom oboje su negirali da su je držali kao robinju navodeći da su je tretirali "kao gosta".

Izvesno vreme su bili u pritvoru, a nakon što su pušteni da se brane sa slobode, rastali su se, a deca su im završila u domu. Pošto im je presuda postala pravosnažnam uskoro će morati da se jave za izdržavanje kazne.

Što se Jelene tiče, ona je posle oslobađanja iz ropstva jedno vreme provela u Sigurnoj kući kod Pančeva, a onda joj se izgubio svaki trag.

01:56

LOPOVI I PROVALNICI NAJVIŠE VREBAJU DOK STE NA ODMORU: Stručnjaci savetuju kako najbolje da zaštitite dom tokom leta!

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.