NAJVEĆI ZLOČINI KOJI SU POTRESLI SRBIJU: Mnoge smo zaboravili a NIKAKO NISMO SMELI
Foto: Printscreen

UŽAS

NAJVEĆI ZLOČINI KOJI SU POTRESLI SRBIJU: Mnoge smo zaboravili a NIKAKO NISMO SMELI

Kriminal u Srbiji ostavio je trajne ožiljke

Objavljeno:

Svake godine u Srbiji dogodi se preko 30 ubistva. Izdvajamo one koji su zaista potresli i podigli Srbiju na noge.

Đorđe Andrejić - Zločin koji je potresao celu zemlju 2010.

Sudbina dečaka Đorđa Andrejića je još uvek nepoznata. Veruje se da je mrtav, ubijen, ali ni DNK analiza glave koja je nađena posle njegovog nestanka nije potvrdila da je njegova.

Oprana je u izbeljivaču i uništeni su svi tragovi DNK. Posle prijave dečakovog nestanka, u julu 2010. privedena je njegova majka Marina. Iako nije bilo dečakovog tela, majka je uskoro optužena za ubistvo sina. Dva puta je pred Višim sudom u Požarevcu osuđena na 20 godina, ali ju je na kraju Apelacioni sud oslobodio.

Đorđe Andrejić
foto: Kurir.rs / Privatni ahriv

Tijana Jurić 2014.

Tijana Jurić, petnaestogodišnja devojčica iz Subotica oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Poslednji put viđena je 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra „Rata“ u Bajmoku, dok joj je telo pronađeno dvanaest dana kasnije, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Za nezapamćen zločin osumnjičen je Dragan Đurić iz Surčina, radnik u tamošnjoj mesari „Ambar“.

Ubica je nesrećnu Tijanu prvo udario automobilom, stavio u automobil, odvezao do odredišta pa je silovao i zadavio njenom majicom, a potom zakopao nagu pored regionalnog puta Bajmok - Sombor, između sela Svetozar Miletić i Čonoplja.

tijana jurić
foto: Facebook

Ivana Podraščić 2014.

Četrnaestogodišnja devojčica iz Batajnice, Ivana Podraščić, nestala 29. jula 2014. godine kada se uputila ka Kanarevom brdu.

Porodica je nestanak prijavila tek 9. avgusta, pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti.

Telo devojčice, u fazi raspadanja, nađeno u dvorištu trošne kuće koju je njen ubica Darko Kostić iznajmljivao u Rakovici.

Zločin je otkriven tek nakon što je 22-godišnja Kristina Kovačević prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu.

Saslušan je, no nije prošao poligraf. Policajci su 1. septembra počeli da pretražuju dvorište kuće, te ubrzo naišli na stravičan prizor. Svi su bili zgroženi kad su videli leš. Telo je bilo u groznom stanju. Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuk u, a nasilnik je poznavao i prethodne žrtve koje je u prošlosti napadao.

Ivana je silovana, a zatim davljena i sa više udaraca motikom ubijena, krajem jula. Njeno telo je osumnjičeni Darko Kostić, koga je policija uhapsila, zamotao u ćebad i sunđere, a zatim zakopao u dvorištu kuće.

Manje od pet minuta trebalo je sudiji da obrazloži presudu na 40 godina zatvora ovom monstrumu.

Ivana Podraščić
foto: Privatna arhiva

Jelena Marjanović 2016.

Jedna od zvezda „Granda”, Jelena Marjanović, nestala je 2. aprila 2016. godine, oko 16 časova, kada je po svedočenju njenog supruga Zorana Marjanovića otišla na trčanje duž nasipa u Crvenki. Ovo je slučaj koji je privukao najveću medijsku pažnju. Telo Jelene Marjanović pronađeno je 3. aprila u šipražju ispod nasipa, na oko kilometar od rampe odakle je krenula u džoging. Pretpostavlja se da je ubicu poznavala, kao i da je zločin isplaniran. Od tada, pa sve do danas, ovaj slučaj je i dalje nerešen. Iako su mnogi osumnjičeni prošli pravu torturu, zvanično Jelenin ubica je i dalje nepoznanica. Tokom istrage najviše se sumnjalo na njenog supruga Zorana Marjanovića, ali on još uvek nije osuđen za njeno ubistvo.

Jelena Marjanović
foto: Printscreen / Facebook

Mihajlo Nikolić 2017.

Marko Nikolić je 12. jula 2017. godine ispred Centra za socijalni rad ubio svoju nevečanu suprugu Maju Đorđević i njihovog sina Mihaila.

On je naočigled brojnih prolaznika ubio ženu nožem, dok je svoje četvorogodišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušavali da zaustave nasilje.

Marko Nikolić je podlegao je povredama nakon što je sebi 30. decembra iste godine prerezao grkljan u zatvoru.

Markovi roditelji više puta su pokušavali da opravdaju ubistva koja je njihov sin počinio, ipak to je bilo nemoguće.

Miloš Mileusnić 2019.

Zločin koji je uznemirio Srbiju dogodio se u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, ispred zgrade u kojoj je ubijeni student iz Čačka Miloš Mileusnić (24) živeo kao podstanar. Istragom je utvrđeno da je Đurović, nakon noći provedene na društvenim mrežama, naoružan nožem izašao iz stana rešen da nekoga ubije. Tada je naleteo na Milesunića, koji je krenuo ka stanu svoje devojke, i izbo ga nasmrt. Nakon zločina ušao je u trolejbus i krenuo ka centru grada, a uhapšen je nakon što je na silu pokušao da uđe u zgradu Poštanske štedionice. Na saslušanju je priznao ubistvo, tvrdeći da je zločin počinio zbog „sopstvenog besmisla“.

Miloš Mileusnić
foto: Printscreen Facebook

Luna Firulović 2019.

Zoran Albić (25) očuh iz Prahova, osuđen je danas u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora jer je zverski ubio malu Lunu Firulović (2,5) iz Negotina.

Albić je, u maju prošle godine, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo Lunu, ćerku njegove nevenčane supruge Vesne Firulović, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom, navedeno je u optužnici.

Zoran Albić, Zoran Albić, Vesna i Luna Firulović, Vesna Firulović, Luna Firulović
foto: Facebook

Andrej P. 2021

Andrej (12) stradao je u saobraćajnoj nesreći kada ga je automobilom na trotoaru udario vozač audija. U ovoj nesreći stradao je i Dejan Ilić, predsednik Povereništva sindikata "Sloga" za jug Srbije. On je nakon sudara izdahnuo u bolnici od zadobijenih povreda. Suđenje je u toku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.