JEZIVI DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U ODŽACIMA: Dečaka (10) koji se utopio u bazenu GURNUO DRUG (8)!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

tuga do neba

JEZIVI DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U ODŽACIMA: Dečaka (10) koji se utopio u bazenu GURNUO DRUG (8)!

Nestanak deteta prijavio je njegov otac oko 22 sata u nedelju uveče

Objavljeno:

Dečaka B. P. (10) pronašla je policija preksinoć oko 22.20 časa utopljenog na dnu olimpijskog bazena u Odžacima. Navodno ga je u vodu gurnuo njegov drugar (8) sa kojim je zajedno preskočio ogradu i ušao na bazen u nameri da se tamo igraju.

Nestanak deteta prijavio je njegov otac oko 22 sata u nedelju uveče. Policija, ali i ostali ljudi koji su se zatekli na igralištu blizu bazena, krenuli su u potragu za dečakom. Nažalost, našli su ga ubrzo utopljenog na bazenu.

Užasnoj tragediji prethodio je niz nesrećnih okolnosti. Kako kažu meštani, ograda bazena je na jednom delu veoma niska i svako može lako da ju preskoči, a portirnica gde je obezbeđenje je skroz na drugom kraju bazena. No i da je bliže, radnik obezbeđenja ne bi mogao da čuje ništa, niti igru, niti eventualne pozive u pomoć, jer je gluvonem.

- Policija je po prijavi krenula u potragu za dečakom i ubrzo ga pronašla utopljenog u bazenu. Dalje istraga će pokazati da li je bilo i nekih povreda – izjavili su nezvanično iz policije. Kako je potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru, utopljeno dete u bazen gurnuo drugi mališan.

- Dete je gurnuto u bazen od strane drugog deteta. Neće biti krivičnog postupka jer je dete krivično neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina. Tačno je da je čuvar bazena gluvonema osoba, te da zato niko nije čuo šta se dogodilo - kaže tužilac Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Prema nekim navodima, čuvar bazena u momentu tragedije nije ni bio tu, u trenutnu kada se desetogodišnjak udavio, bili su sami u objektu. Nezvanično, čelnici Sportsko poslovnog centra Odžaci koji vode ovaj bazen, kažu da je čuvar bio kratko odsutan kada se dogodila tragedija. Kupališna sezona još nije otvorena.

- Bazen u to vreme sinoć nije bio otvoren za javnost. Još je u fazi pripreme. Bio je prisutan radnik obezbeđenja. On je na nekoliko minuta odsutan kako bi otišao do toaleta i tada se sve dogodilo - objašnjavaju. No, Više javno tužilaštvo u Somboru naložilo je dodatne provere, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima, budući da je za rad u obezbeđenju angažovana gluvonema osoba.

- Postoje indicije da su se deca igrala i gurala. Telo dečaka je na obdukciji koja će pokazati jasnije o čemu se radi. Za sada nema sumnjivih okolnosti ove smrti. Pretpostavljamo da postoje i snimci sa bazena koji će nam biti dostavljeni uz pomoć policije. Mi smo dobili informaciju od policije da je čuvar gluvonem. Istraga je u toku – rekli su nezvanično iz somborskog tužilaštva.

Žitelji Odžaka u velikom su šoku. Tu noć u centru grada bilo je frekventno zbog humanitarne manifestacije. Deca su se navodno igrala prvo na igralištu koje je blizu bazena. Obojića žive tu u komšiluku. Uhvatili su zgodan momenat, iskrali se i otišla na bazen. U ovom delu grada inače se uvek okuplja mnogo dece, zbog parka i igrališta.

- Pretpostavlja se da je dečak u igri upao u bazen i utopio se. Bazeni se još nisu ni otvorili. Deca imaju običaj da odlaze u taj deo koji mi zovemo Šumice, gde je bazen, penju se i na nedovšene zgrade koje se tu nalaze i samo se čekala tragedija. Niko nije očekivao ipak da ovako nešto može da se desi, da se dete udavi. Možda su i zvali u pomoć ali niko ih nije čuo. Pitanje za upravu bazena je zašto je na tom mestu zaposlena osoba koja ne čuje. Želim da izrazim saučešće porodici, njihova tuga je nemerljiva. Drugim roditeljima u Odžacima je ovo opomena, da deci objasne da to nije mesto za igru kada padne noć – rekao je Srđan P. iz Odžaka.

Kako bi bila uzeta izjava od osmogodišnjeg dečaka, u čitav slučaj je uključen i Centar za socijalni rad. Policija je tokom dana juče obavljala istragu na bazenu, dok iz uprave ovog objekta nisu više ništa želeli da kažu za medije.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.