DA LI JE VUŠOVIĆ POSTAO ZVICEROVA DECNA RUKA? Obruč se steže, službe poseduju detaljne informacije!
Radoje Zvicer, Foto: Privatna arhiva

kriminal

DA LI JE VUŠOVIĆ POSTAO ZVICEROVA DECNA RUKA? Obruč se steže, službe poseduju detaljne informacije!

Navode da je gotovo je neverovatno da je Vušović pobegao iz jedne od najboljih agencija za suzbijanje narkotika na svetu - američke agencije DEA. Još nije poznato kako se Vušović, jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našao na slobodi

Objavljeno:

Pored Radoja Zvicera, koji je iz Crne Gore preko Bosne i Hercegovine i Španije došao u Brazil i Dominikansku Republiku, na ovom području se krije i čovek koji mu je trenutno desna ruka – Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni, piše newsbeezer.com.

Prema operativnim informacijama iz bezbednosnih službi u regionu njih dvojica su trenutno zajedno i dalje organizuju i transportuju velike količinekokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. Za njima su raspisane crvene međunarodne poternice.

- Podaci govore o bliskoj vezi Zvicera sa narkokartelima, čija se lojalnost na određeni način isplati. To su stari kontakti za trgovinu drogom i nije lako ni jeftino finansirati njihov beg. Zvicer i Vušović su navodno nastavili svoj posao sa kokainom. Džoni je sledio isti put za beg kao i Zvicer. Iz Beograda se preselio u Bosnu i Hercegovinu, a odatle u Španiju, gdje je i bio. Zatim se preselio u Dominikansku Republiku, tačnije u imigracioni centar.

Navode da je gotovo je neverovatno da je Vušović pobegao iz jedne od najboljih agencija za suzbijanje narkotika na svetu - američke agencije DEA. Još nije poznato kako se Vušović, jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našao na slobodi.

Veruje se da je L.C. na teritoriji Velike Kolumbije sa Vušovićem, ali i sa još jednim mladićem iz Beograda. Zvicer ih je gotovo povezao sa njegovom "pratnjom". Narko karteli za sada im pružaju zaštitu. Međutim, službe bezbednosti u regionu, posebno Srbija, imaju detaljne informacije o kretanju ove grupe, koja je utočište potražila od pravosuđa na drugom kraju sveta.

Vode Atlantskog okeana oko Dominikanske Republike postale su važno mesto gde se velike količine kokaina prevoze iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. Ti kanali, ali u suprotnom pravcu, takođe služe za prenos novca koji se koristi za kupovinu droge, ali i putem kojeg izbeglice od zakona ulaze u ovaj deo sveta sa falsifikovanim dokumentima.

Prema operativnim podacima policije, Belivuk i Miljković su praktično bili šefovi Vušovića u hijerarhiji ove zločinačke grupe koja je formirala njegov tim za distribuciju narkotika i drugih krivičnih dela.

Nakon što su njih dvojica uhapšeni, Zvicer i njegov deo "Kavačkog klana" prišli su direktno Vušoviću.

Bonus video:

02:45

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.