SMRT MLADIĆEVE ĆERKE I DANAS JE MISTERIJA! Postoje 2 verzije, Ratko je pred sahranu tražio samo jedno da uradi
Ratko Mladić/Grob Ane Mladić, Foto: Profimedia

tuga

SMRT MLADIĆEVE ĆERKE I DANAS JE MISTERIJA! Postoje 2 verzije, Ratko je pred sahranu tražio samo jedno da uradi

U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe i da li je to uradila

Objavljeno: 13:15h

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) ćerka Ratka Mladića izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka, međutim, bivši komandant nije verovao u to.

Naime, Bivši komadant Vojske RS koji je svoju čerku zvao svojom zvezdom oduvek je tvrdio da ona nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”, a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Ana je bila jedna od najboljih studentkinja medicine, na oca je bila ponosna, posećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Grob Ane Mladić

Jedan vojni lekar je svedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a s obzirom na to da je u pitanju „tetejac“, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, neverovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Gradom su kružile priče da je ubistvo organizovao čuveni beogradski kriminalac koji je radio za Državnu bezbednost, čije je paravojne formacije i šlepere Mladić proterivao iz Republike Srpske.

Pisalo se i da je glavni uzrok njenog samoubistva bio njen dečko Dragan koji je poginuo na ratištu u BiH. Navodno, Mladiću se Dragan nije sviđao i nije želeo da njegova "zvezda" bude sa njim u vezi. Pisalo se da je on sredio da bude mobilizovan i poslat na ratište gde je kasnije i poginuo. Navodno, Ana je to saznala.

Gubitak ćerke Mladić je teško podneo, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje poslednji put našminkao ćerku.

Smrt ćerke uticala je da se ponašanje Ratka Mladića drastično promeni, a oni bolje upućeni u dešavanja oko generala kažu da je posle tragičnog događaja Mladić potpuno promenio čak i ratnu taktiku.

U jednoj od svojih knjiga publicista Ljubodrag Stojadinović koji je dobro poznavao generala Mladića dok je ovaj bio na vrhuncu svoje vojničke moći, je napisao da je “gubitak ćerke mogao robusnom generalu da zamagli osećaj za patnje drugih, a naročito neprijatelja”.

Podsetimo, danas za 15 časova zakazana je presuda Ratku Mladiću putem video-linka. Izricanju presude prisustvovaće i njegov sin Darko Mladić, dok advokati neće prisustvovati presudi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.