PRIJAVE PROTIV IZMIŠLJENOG HIRURGA PROVERAVA POLICIJA: Tužilaštvu stigle tri prijave protiv Save Kovačevića!
Hirurg, Foto: Profimedia

ludilo

PRIJAVE PROTIV IZMIŠLJENOG HIRURGA PROVERAVA POLICIJA: Tužilaštvu stigle tri prijave protiv Save Kovačevića!

Knežević je, kako se saznalo, završio samo prvu godinu stomatologije

Objavljeno:

Tri su krivične prijave podnete protiv Save Kneževića, vlasnika ordinacije za estetsku hirurgiju Dr Sauvage, na Terazijama, koja je nedavno zatvorena, a njen vlasnik, navodno, nestao bez traga, možda i u inostranstvo.

Knežević je, kako se saznalo, završio samo prvu godinu stomatologije, a po profesiji je bio maser, iako se lažno predstavljao kao plastični hirurg. Operacije je, prema svedočenju oštećenih, uz pomoć majke, cvećarke, obavljao u improvizovanoj operacionoj sali, u ordinaciji.

Veliki broj operisanih dobio je posle intervencija ožiljke, opekotine i rupe na raznim delovima tela odakle im je vađeno salo i prebacivano u grudi ili usne, a neki tvrde da im je čak i život bio ugrožen. Kneževićeva ordinacija je zaključana, a ni u kući, u Batajnici, nema nikoga.

Kako mediji pišu, on je čak dovodio u Beograd strance i prodavao im lažne vakcine protiv korone za 600 evra za dve doze.

Prvo osnovno tužilaštvo, kako nam je potvrđeno, po dobijanju prijava poslalo je zahtev Policijskoj upravi za grad Beograd da proveri navode iz prijava i zasada se čeka rezultat.

Niko nema odgovor na pitanje kako je moguće da posle toliko žrtava nestručnih intervencija Kneževićeva ordinacija u centru Beograda nesmetano radi punih pet godina i da se tek sada sazna šta se u njoj dešavalo, kada je prijavama nezadovoljnih klijentkinja na "Instagramu" klupko počelo da se odmotava. U međuvremenu, ovaj nadrilekar se nesmetano reklamirao i pojavljivao se na izborima za mis, a reklamirale su ga i poznate ličnosti, od kojih je, kako "Novosti" saznaju, nekima nudio sponzorstva.

- Imao sam prilike da vidim fotografiju jedne od Kneževićevih poslednjih intervencija i odmah se vidi da to nije radio plastični hirurg. Žena je imala sreće, pa joj nije isekao facijalni živac - kaže dr Igor Maljković iz Udruženja plastičnih i rekonstruktivnih hirurga Srbije.

On dodaje da je mnogo nadrilekara u toj oblasti, da Knežević nije jedini, i da se svi reklamiraju kao specijalisti estetske medicine, iako to ne postoji. Postoji samo plastična rekonstruktivna hirurgija.

Kako kaže, najopasniji su oni koji nisu ni završili Medicinski fakultet, a mnogi od njih koriste i nelegalna sredstva.

- Hijaluron legalno mogu da nabave samo lekari sa licencom i ordinacijom, što znači da ga ili neko za njih nabavlja ili oni koriste nelegalne lekove koji mogu da budu izuzetno opasni. Recimo, pogrešno ubrizgan filer može da dovede do slepila, a ukoliko biopolimer uđe u krvni sud, on više ne može da se razgradi i šteta je nepopravljiva. Zato bi svaki pacijent trebalo da ide samo u ordinacije proverenih lekara koji su na spisku Lekarske komore i imaju licencu.

Dr Kristina Davidović, predsednica Udruženja interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine, koja je među prvima počela da ukazuje na ovaj problem, objašnjava da u Srbiji postoji čak pedesetak nadrilekara, lažnih plastičnih hirurga.

- Pacijenti-žrtve, prema našim saznanjima, bili su zastrašivani i prećeno im je da ćute.

Pojedinci su čak slali kriminalce da ih uplaše. Imamo saznanja da se policija već bavi slučajem Kneževića, a nadamo se da će se uskoro pozabaviti i ostalima - kaže dr Davidović.

Bonus video:

00:43

Savetnica ministra Ana Jović o svim detaljima vezanim za novčanu pomoć države

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.