VOZAČ PLATIO KAZNU OD 12.000 €: Carinici mu našli skriveni tovar U MOTORU, evo šta je pokušao
ilustracija, Foto: Tamara Trajković

POKUŠAJ KRIJUMČARENJA

VOZAČ PLATIO KAZNU OD 12.000 €: Carinici mu našli skriveni tovar U MOTORU, evo šta je pokušao

Carinici su 8. juna na području Bjelovara u okviru pojačanog nadzora zaustavili kombi vozilo marke Fiat Ducato hrvatskih registarskih oznaka

Objavljeno:

Carinici u okolini Bjelovara kaznili su vozača kombija od ranije poznatog policiji sa 12.000 evra. Platio je neverovatnu kaznu zbog pokušaja prevare sa gorivom.

Carinici su 8. juna na području Bjelovara u okviru pojačanog nadzora zaustavili kombi vozilo marke Fiat Ducato hrvatskih registarskih oznaka. Kombijem je upravljao vozač koji je odranije poznat policiji.

Kada su pogledali u tovarni prostor vozila, pronašli su 12 PVC kontejnera napunjenih sa ukupno 340 litara plavog dizela. Čovek je gorivo nabavio na nezakonit način, a nije ni upisan kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela u poljoprivredne svrhe.

Carinici ga nadmudrili

Daljim pregledom teretnog vozila, carinski službenici su utvrdili da je vozač kombija izvršio prepravke tako što je odvojio standardni rezervoar za gorivo od pumpe za gorivo i umesto toga u vozilo ugradio kanister koji je crevima bio povezan sa pumpom motora. Tako je omogućeno da se gorivo iz kanistera koristi kao gorivo za vozila. Ispitivanjem uzorka goriva iz te kanistere utvrđeno je da se plavi dizel koristi kao pogonsko gorivo za potrebe poljoprivrede, ribarstva i akvakulture.

Zbog težeg kršenja odredbi Zakona o akcizama i brojnih prekršaja, muškarcu će biti izrečen prekršajni nalog i novčana kazna u ukupnom iznosu od 12.000 evra. Nadležnoj carinarnici biće podnet zahtev za naplatu akcize u iznosu od 144,73 evra.

Od izvršioca je oduzet pronađeni plavi dizel, a oduzeto je i teretno vozilo u koje je ugrađena nestandardna cisterna za gorivo i korišćena u svrhu zloupotrebe plavog dizela i izbegavanja nadzora nad namenskim korišćenjem plavog dizela.

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.