"ISCRPLJENI SMO": Porodica Stefana koji je ubijen u tuči u Velikoj Plani dok je branio brata I DALJE ČEKA PRAVDU!
Stefan Filić, Foto: Facebook/Printscreen/Milica Milenković

tuga

"ISCRPLJENI SMO": Porodica Stefana koji je ubijen u tuči u Velikoj Plani dok je branio brata I DALJE ČEKA PRAVDU!

Kako se saznaje, već u ponedeljak porodica nastavlja svoju borbu

Objavljeno:

Dokazni postupak za ubistvo Stefana Filića (18) danas je okončan pred Višim sudom u Smederevu, a završne reči su zakazane za 6. jul. Kako za "Blic" priča Javorka Marković, tetka ubijenog momka, njegova porodica je iscrpljena dužinom trajanja suđenja, kao i da ponovo proživljavaju bol gubitka deteta.

- Ja stalno ponavljam da je porodica iscrpljena dužinom trajanja suđenja, da i pored svakodnevne boli i neizbrisive tuge, dodatno proživljava stres slušajući sramnu odbranu optuženih, gledajući ih bar jednom mesečno u sudnici , a da ne pričam što stalnom reprodukcijom snimka tog kritičnog događaja, proživljava već po ko zna koji put poslednje trenutke života svog deteta - priča Javorka Marković, tetka ubijenog mladića.

Kako kaže, tri i po godine od ubistva, a tri godine od početka suđenja, još uvek imaju samo okrivljene i nemaju osuđene za delo koje su počinili. Suđenje je počelo iznova, a izricanje kazne dvojici optuženih se očekuje 6. jula.

Porodica i prijatelji su se okupili ispred suda, sa porukama podrške porodici mladića koji je prerano izgubio život.

- Prerano ti je istrgnut život iz ruku, tebi koji si ga najviše zaslužio - glasila je jedna od poruka.

Stefan Filić
foto: Privatna arhiva

"Tražimo da ubice budu kažnjene adekvatno"

- Ne tražimo mnogo, tražimo da ubice budu kažnjene adekvatnom kaznom, u skladu sa zakonom i iskreno se nadamo da će im ista biti izrečena u skorije vreme - ispričala je tetka mladića.

Kako se saznaje, već u ponedeljak porodica nastavlja svoju borbu, kada se održava suđenje protiv Predraga Stoiljkovića pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani, a koji se tereti za nasilničko ponašanje.

Podsetimo, Stefan Filić je bio teško povređen u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani 2. februara 2020. godine, a potom prebačen u bolnicu u Beogradu, gde je podlegao povredama.

Preminuo je od posledica prebijanja, a za ubistvo su osuđeni Nikola Bojović i Mitar Pandurević. Viši sud u Smederevu ih je 5. januara prošle godine osudio na 18 i 15 godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta odlukom Apelacionog suda i suđenje je počelo iznova.

'Pravda za Stefana'
"Pravda za Stefana"foto: Privatna arhiva

Raspisan konkurs za mlade u znak sećanja na Stefanove talente

Prvi republički festival kratkog filma " FILIĆ - FILMIĆ" realizovan je 2021. godine, gde je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i zaista se pokazao kao jedna izuzetno dobra kulturna manifestacija, gde ga zbog prevelikog interesovanja dece i omladine, od ove godine preuzima Kulturni centar "Masuka", gde i pored školske dece, uključuje u rad i mlade ljude starosti do 30 godina, koji vole film, režiju ili glumu i koji će svoja ostvarenja moći da prikažu na sada već Trećem republičkom festivalu.

Radove, uz prijavu za konkurs, zainteresovani mogu poslati na adresu: Centar za kulturu "Masuka", Branka Radičevića 1 11320 Velika Plana, ili na mejl: filicfilmic@gmail.com i to do polovine septembra. Konkurs se raspisuje za dokumentarne filmove do pet minuta i dokumentarno-igrane do 10 minuta. Nagrađuju se prva tri mesta u obe kategorije. Tu je i specijalna nagrada publike kao i posebna nagrada najboljem mentoru .

Ovogodišnja tema je „Život je san”, a od autora se očekuje da prikažu ljubav prema životu, svoje izbore, ideju o nekom boljem svetu kroz sopstveni osećaj za lepotu i dobrotu, naveli su organizatori.

Za sve dodatne informacije, otvoren je telefon 026 514-746.

01:17

RODITELJI SU PRAVILI KARIJERE, DETE NE ZNA ŠTA JE LJUBAV! Stručnjaci nemaju dilemu: On je izašao iz porodice i počinio ubistvo!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.