ANA VOLŠ JE NESTALA PRE TAČNO TRI MESECA, DA LI ĆE SLUČAJ KONAČNO DOBITI EPILOG? Ovo je sve što znamo DO SADA!
Ana i Brajan Volš, Foto: printscreen/facebook/ana ljubicic

EPILOG?

ANA VOLŠ JE NESTALA PRE TAČNO TRI MESECA, DA LI ĆE SLUČAJ KONAČNO DOBITI EPILOG? Ovo je sve što znamo DO SADA!

Potraga za Anom Volš, pokrenuta je nakon što je njen poslodavac prijavio nestanak, ali tek 4. januara

Objavljeno:

Navršavaju se već puna tri meseca od nestanka Beograđanke Ane Volš. Njoj se svaki trag izgubio u gradu Kohaset u američkoj državi Masačusets u novogodišnjoj noći.

Potraga za Anom Volš, pokrenuta je nakon što je njen poslodavac prijavio nestanak, ali tek 4. januara. Brajan Volš, suprug nestale žene policajcima je rekao da ju je posljednji put video kako odlazi iz njihove kuće na poslovni put, ali su istražitelji vrlo brzo razotkrili užas koji se dogodio.

Velika porota juče je podigla optužnicu protiv Brajana Volša (48) zbog ubistva supruge Ane, koja je nestala početkom godine. Okružni tužilac Majkl V. Morisi objavio je da se slučaj premešta s okružnog suda na viši okružni sud. Tužilac je objasnio da je Volš optužen za ubistvo, za dovođenje u zabludu policijske istrage/ometanje pravde i za nepropisno prenošenje ljudskog tela, preneo je CNN.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Društvene mreže

Jezivi detalji iz istrage

Tužioci su saopštili kako je tokom istrage otkriven niz zastrašujućih internet pretraživanja, za koje se veruje da ih je tražio Volš, uključujući "Koliko je vremena potrebno da telo počne da se oceća?" i "Kako sprečiti raspadanje tela".

Među dokazima do kojih su istražitelji došli su krvavi nož i tragovi krvi u podrumu porodične kuće Volšovih. Takođe, na deponijama za koje je kasnije urvđeno da je Brajan Volš odlagao kese za đubre pronađene su stvari Ane Volš, mrlje od krvi, testera, sekira i iskorišćena sredstva za čišćenje. DNK Brajana i Ane Volš pronađeni su na nekim od pronađenih predmeta, a snimci sa nadzornih kamera pored deponije svedoče o vremenu u kojem se Volš, kako se pretpostavlja, rešio Aninog tela.

Ana i Brajan Volš
Ana i Brajan Volšfoto: Facebook/anawalshe

Brajan Volš je na početku potrage bio u porodičnoj kući sa trojicom sinova koje je dobio u braku sa Anom. Međutim, osmog januara stavljene su mu lisice na ruke pod sumnjom da je obmanuo istražitelje. Tada je Volš privukao veliku pažnju javnosti svojim ponašanjem i jezivim osmehom koji nije skidao sa lica prilikom hapšenja.

Deset dana kasnije, istražitelji su prvi put javno rekli da veruju da je Ana Volš mrtva, a Brajan je tada optužen za ubistvo. Tog momenta izgubio je onaj jezivi osmeh s lica.

Hapšenje Brajana Volša
Hapšenje Brajana Volšafoto: Printscreen/YouTube/CBS Boston

Tokom ročišta pred okružnim sudom u Kvinsiju tužioci su tvrdili da je Brajan Volš ubio svoju suprugu jer je želeo okončati njihov brak i da je lagao istražitelje o nekim svojim postupcima i mestu gde se nalazio u danima nakon njenog nestanka.

"Veruje se da je umesto razvoda Brajan Volš raskomadao Anu Volš i bacio njeno telo", rekla je tužiteljka Beland tokom rasprave. Volš je zadržan u zatvoru bez mogućnosti puštanja uz kauciju. Trejsi Miner, advokatica Brajana Volša, sugerisala je u januaru da slučaj ne počiva na snažnim dokazima.

Hronologija

Ana je upoznala Brajana Volša 2008. godine, dok je bila udata za Marka Knipa.

Ana se razvodi od Marka Knipa i počinje da se zabavlja sa Brajanom Volšom, sa prekidom koji je trajao dve godine.

Ana prijavljuje Brajana za pretnje 2014. godine.

Ana i Brajan Volš se venčavaju u decembru 2015. godine.

Ana i Brajan Volš dobijaju prvog sina 2016. godine, krste ga po njegovom ocu Tomasu.

Brajan Volš priznaje 2018. godine krivicu za prevaru i falsifikovanje zbog prodaje krivotvorenih slika Endija Vorhola.

Ana i Brajan dobijaju još dva sina, 2018. i 2020. godine.

Anu Volš je poslednji video porodični prijatelj Džem Mutlu 1. januara 2023. godine oko 1.30.

Anina avio karta za vašington, gde je radila, pomerena je sa 3. na 1. januar, ali se ona nije pojavila na aerodromu.

Nestanak Ane Volš prijavljuje njen poslodavac, a teko potom Brajan 4. januara.

Policija hapsi Brajana Volša 8. januara zgog ometanja istrage koje se još vodi kao nestanak.

Brajan Volš je 17. januara optužen za ubistvo Ane Volš, izjašnjava se na sudu da nije kriv.

HRONOLOGIJA NAKON NESTANKA

Subota, 31. decembar 2022. – DOČEK NOVE GODINE

Milanka Ljubičić i Ana Volš
Milanka Ljubičić i Ana Volšfoto: Društvene mreže

Majka Ane Volš, Milanka Ljubičić, medijima je, dok je trajala istraga, ispričala kako je Ana novogodišnju noć provela sa suprugom i jednim prijateljem, koji je otišao oko 1.30 ujutro.

Nedelja, 1. januar 2023. – NESTANAK

Anu Volš su članovi porodice poslednji put videli između četiri i šest sati ujutru kada je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu, odakle je hvatala let za Vašington, u kome radi u agenciji za nekretnine.

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Ponedeljak, 2. januar – BRAJANOVA KUPOVINA SREDSTAVA ZA ČIŠĆENJE

Dva dana pre nego što je Brajan Volš prijavio nestanak svoje supruge Ane, nadzorne kamere su ga usnimile u radnji Home depot u kojoj je za 450 dolara kupio sredstva za čišćenje, uključujući krpe, trake, kantu i cerade. Sve je platio u gotovini.

Utorak, 3. januar – AVIONSKA KARTA

Policija je tokom istrage došla do jednog novog detalja. Naime, Ana je imala avionsku kartu za 3. januar, ali je pozvana ranije zbog hitne situacije na poslu.

Sreda, 4. januar – PRIJAVLJEN ANIN NESTANAK

Ana Volš
Ana Volšfoto: Društvene mreže

Lokalna televizija Boston 25 njuz objavila je, pozivajući se na listing poziva policiji, da je nestanak Ane Volš prvo prijavio njen poslodavac, firma iz Vašingtona Tišman Spajer, čime su opovrgnuti izveštaji da su nestanak simultano prijavili njen suprug Brajan i ta firma.

Kako se navodi, policiji u Kohasetu 4. januara stigao poziv iz Vašingtona, od osobe koja se predstavila kao šef službe obezbeđenja u Tišman Spajeru i koja je od policije zatražila da proveri da li je Ana Volš dobro.

Ta osoba je, navodno, rekla da se čula sa njenim suprugom i da on nije policiji prijavio nestanak. Međutim, advokati Brajana Volša tvrde da je on kompaniju obavestio o njenom nestanku.

Tek kasnije istog dana policiju je pozvao Brajan Volš koji je tvrdio da je njegova supruga u ranim jutranjim satima 1. januara krenula za Vašington zbog posla i da se od tada nije čuo sa njom. Nije poznato zbog šta je rekao policiji, zbog čega nestanak nije prijavio ranije.

Četvrtak, 5. januar – POLICIJA TRAŽI POMOĆ U ISTRAZI

Šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli izveštava da policijska uprava traži pomoć javnosti u pronalaženju Ane Volš.

Petak, 6. januar - POLICIJA PRETRAŽUJE ŠUMU

Specijalni tim za hitne slučajeve državne policije i lokalni regionalni policijski tim započeli su pretres područja pored autoputa u potrazi za dokazima.

Subota, 7. januar - OBUSTAVLJENA POTRAGA

Pretres terena oko Volševog doma završen je kada je 20 pripadnika Specijalnog tima za hitne slučajeve, tri tima K9 i Vazdušno snage državne policije pretražili područje oko Volšeove kuće, saopštila je državna policija. Istražitelji su takođe isušili bazen u njihovoj kući i pretražili obližnji potok.

Nedelja, 8. januar - BRAJANOVO HAPŠENJE

Potraga za Anom se preselila u Vašington u kom radi kao profesionalac za nekretnine i poseduje dom.

Ponedeljak, 9. januar – BRAJAN NA SUDU

Brajan je optužen pred Okružnim sudom u Kvinsu zbog obmanjivanja policijske istrage u slučaju nestanka Ane Volš, a tužioci su saopštili da je u podrumu Anine kuće pronađen krvav nož. Kaucija mu je određena na 500.000 dolara.

Brajan Volš na suđenju
Brajan Volš na suđenjufoto: EPA-EFE/CRAIG WALKER / POOL

Potvrđena je pretraga deponije u Pibodiju, koja je takođe povezana sa nestankom Ane Volš. Istražitelji su zaplenili dve prikolice za smeće od kompanije Šon Heris Enterprajz iz Kohaseta tokom vikenda.

Utorak, 10. januar - PRETRAŽIVANJE DEPONIJE

Više izvora kaže da je policija pronašla instrumente za sečenje, uključujući testeru za metal i tepih za koje se veruje da sadrže biološke dokaze, dok je istraživala nestanak Ane Volš, majke troje dece iz Kohaseta.

Istražitelji su rekli da je pretres i obrada porodičnog doma Volš završeni i da je policija napustila lice mesta.

Sreda, 11. januar - PRONAĐEN SNIMAK BRAJANA PORED KONTEJNERA

Policija je došla u posed snimka Brajana Volša u blizini kontejnera prodavnice pića u Svompskotu na dan nestanka njegove supruge.

Sreda, 18. januar - FORMALNO OPTUŽEN ZA UBISTVO

Brajan Volš je zvanično optužen za ubistvo u okružnom sudu Kvinsi. Tužioci detaljno navode uznemirujuće pretrage interneta kojeje navodno napravio Brajan Volš ubrzo nakon nestanka njegove supruge. Volš se izjasnio da nije kriv i zadržan je bez kaucije.

Četvrtak, 19. januar - OGLAŠAVANJE ANINE MAJKE POSLE OPTUŽNICE

Majka Ane Volš Milanka Ljubičić se nada da je njena ćerka još uvek živa i ne može da veruje da je njen zet Brajan Volš napravio uznemirujuće internet pretrage vezane za ubistvo i rasparčavanje koje su tužioci otkrili na sudu u sredu.

- Mislim da je samo otišla negde, da pobegne, možda je bila umorna od svega... To je samo moja pretpostavka. Još ne znam istinu o tome šta se desilo - rekla je Milanka za medije dan nakon što je Brajan Volš optužen za ubistvo.

- Samo se nadam da je živa. Bilo gde, ali živa. To je moja jedina nada - dodala je.

Petak, 20. januar. - ISPLIVALE POSLEDNJE PORUKE ANE I NJENE MAJKE

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, pokazala je poslednje poruke koje je razmenila sa ćerkom i to neposredno pre nego što se Beograđanki izgubio trag 1. januara ove godine, u Kohasetu u Masačusetsu.

Celu prepisku koju su vodile majka i ćerka možete pročitati na linku.

Utorak, 4. april - OČEKUJE SE NASTAVAK SUĐENJA BRAJANU VOLŠU

Bonus video:

00:57

KAKO SU SE UPOZNALI BRAJAN I ANA VOLŠ

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.