NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TROJICOM NESTALIH PRIJATELJA: Porodice pozivaju sve koji žele da POMOGNU da se jave
Potraga za nestalim mladićima, Foto: Društvene mreže, Printscrene / Facebook, Nebojša Mandić

potraga u toku

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TROJICOM NESTALIH PRIJATELJA: Porodice pozivaju sve koji žele da POMOGNU da se jave

Kako je Marković rekao, veliku akciju potrage organizuju i za predstojeći vikend

Objavljeno:

U toku je potraga za trojicom mladića nestalih na Dunavu, a brat Miloša, jednog od nestalih momaka, Dušan Marković, rekao je da će danas, u toku prepodneva, jedna ekipa biti prevezena na jedno od ostrva, kako bi nastavili potragu. "Od noći kada su oni nestali, Dunav se povukao više od metar u svoje korito.

Tako je oslobodio više od 20 metara obale, i to je prostor gde mi možemo ponovo da idemo u pretragu terena", rekao je Marković za Tanjug.

Dušan Marković
Dušan Markovićfoto: Printscreen/Kurir TV

Porodica i prijatelji momaka koji su pre nepune dve nedelje nestali na Dunavu, neumorno ih traže, a više puta su pretražili obale reke i ostrva na Dunavu, u nadi da će ih pronaći. Kako je Marković rekao, veliku akciju potrage organizuju i za predstojeći vikend, i pozivaju sve koji imaju čamce sa sonarima, dronove, ali i dobrovoljce koji bi pešaka mogli da pretražuju obalu, da im se pridruže u potrazi.

Nestali mladići
Nestali mladićifoto: Facebook

"U dogovoru sa nadležnim službama, koje takođe ne odustaju od potrage, određene su tačne lokacije koje ćemo pretraživati, i po tom planu raspoređujemo ekipe", objasnio je Dušan. Za razliku od prethodnog vikenda, kada je mesto okupljanja bio splav "Sidro" na keju na Tamišu u Pančevu, za predstojeći vikend došlo je do određenih izmena, pre svega zbog uštede vremena, rekao je Marković za Tanjug.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Prema njegovim rečima, nema potrebe da do splava ''Sidro'' dolaze oni koji čamcima isplovljavaju iz Zemuna i sa te strane Dunava, jer dolaskom do Pančeva mogu da potroše i dva sata, što je vreme koje je, kako je rekao Marković, dragocenije za potragu. Odlučili su da je bolje da oni idu pravo na neku od zacrtanih lokacija, precizirao je Milošev brat i dodao da svi koji žele da idu u potragu čamcima, pozovu njega na broj telefona 0637201202, kako bi ih on uputio gde bi najbolje bilo da pretražuju.

Marković je rekao i da ukoliko neko želi da bude deo pešačke ekipe, da je okupljanje oba dana na parkingu restorana "Kod Renata" na Dunavu, od 9 časova. "Potraga će biti odložena ukoliko bude loše vreme. Mi ćemo na društvenim mrežama objaviti ako dođe do promene plana", istakao je Marković. Podsećamo da je u toku je potraga za trojicom mladića koji su u noći 18. marta nestali na Dunavu, pri prevrtanju čamca blizu leve obale Dunava, kod Pančevačkog mosta.

Bonus video:

00:12

Potraga se nastavlja od Pančevačkog mosta do Zemuna za trojicom prijatelja koji su nestali

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.