NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU: Nasmejani KOLJAČ oči u oči sa Budimirom, danas 1 od KLJUČNIH PROPITIVANJA
Veljko Belivuk, Foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić, Profimedia

SUĐENJE

NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU: Nasmejani KOLJAČ oči u oči sa Budimirom, danas 1 od KLJUČNIH PROPITIVANJA

Tokom poslednjeg ročišta sudsko veće usvojilo je predlog odbrane da ukine pritvor Mijatu Simeunoviću, navodnom pripadniku klana Veljka Belivuka

Objavljeno: 08:06h

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas će biti nastavljeno suđenje pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a predviđeno je da danas Srđan Lalić nastavi da odgovara na pitanja Miloša Budimira, istaknutog pripadnika klana koji se sumnjiči za niz krivičnih dela među kojima su i sva ubistva ovog klana.

Lalić je na svako pitanje morati da odgovori s obzirom na to da je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. To znači da pored tužioca, sudije, ali i advokata porodice ubijenih, pitanja imaju pravo da postavljaju svi sa optuženičke klupe.

Marko Miljković je prvi koji je izašao iz staklene prostorije odakle inače prati suđenje, te tokom prošlog ročišta višesatno ispitivao nekadašnjeg saradnika. Da i ostali planiraju da Srđanu postavljaju pitanja govori i činjenica da određeni broj okrivljenih nije želeo da na prvom ročištu iznosi odbranu uz obrazloženje da će to uradi kada "Lalić kaže sve šta ima".

Tokom poslednjeg ročišta sudsko veće usvojilo je predlog odbrane da ukine pritvor Mijatu Simeunoviću, navodnom pripadniku klana Veljka Belivuka. Njemu je određena mera zabrane napuštanja mesta boravišta, a koja je njegova uloga bila u klanu pročitajte u odvojenoj vesti.

Lalića je na poslednjem ročištu ispitivao Miloš Budimir - istaknuti pripadnik klana koji se dovodi u vezu sa svim ubistvima iz optužnice.

Budimir ga je ispitivao o satu "roleks" koji je navodno Lalić dobio na poklon, ali i da li ga je majka vozila u "škodi" prilikom izvršenja nekih krivičnih dela.

Advokat Bojana Hrvatina, kratko je pitao Lalića da li zna nešto o ubistvo advokata Miše Ognjanovića, međutim, Lalić je tvrdio da zna samo ulične priče.

Miša Ognjanović
foto: Aleksandar Jovanović

Miljković je tokom poslednjeg ročišta završio za sada sa propitivanjem svedoka - okrivljenog, a ispitivao ga je o navodnim pretnjama koje je Miljković uputio svedoku-okrivljenom, ali i svom kumu, Nikoli Spasojeviću.

Lalića je tokom ranijih ročišta propitivao Miljković. On ga je ispitivao o pucnjavi na Vladimira Kovačevića zvanog Kovač a detaljnije o tome možete pročitati u odvojenoj vesti.

Miljković ga je ispitivao i o planiranju ubistva saradnika Luke Bojovića, o Filipu Koraću, a ispitivao ga je i o sukobu sa kumom. Između ostalog, Lalić je govorio i o ubistvu Šarca, o ubistvu u Marbelji, ubistvu Kožara. Miljković ga je ispitivao i o bunkeru na stadionu i u Ritopeku, ali i planiranom atentatu na predsednika Aleksadra Vučića.

Više o tadašnjem svedočenju Srđana Lalića, pročitajte u odvojenoj vesti.

Srđan Lalić je tokom ročišta odgovarao na pitanja Marka Miljkovića koji ga je ispitivao o fotografiji koju mu je navodno pokazao a na kojoj se vidi telo Gorana Mihajlovića. Takođe, ispitivao ga je i o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće i Aleksandra Šarca.

Srđana je Miljković propitivao i o ubistvu škaljaraca, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, ali i odnosu Nevolje i Mesara sa Radojem Zvicerom.

Miljković je svedoka-okrivljenog propitivao i o ubistvu Kojića i Aleksandra Gligorijevića Pukija, kada je Lalić i otkrio da je to ubistvo zbog kojeg se Nevolja ogrešio, te išao u crkvu da zapali sveću. Lalić je govorio i detalje o ubistvu Gorana Veličkovića zvanog Goksi, a sudija ga je ispitivala o mašini za mlevenje mesa. Lalić je između ostalog naveo i da se plašio Mesara, a otkrio je i ko je takozvani Pišta. Na samom kraju svedočenja, Lalić je svedočio u ubistvu Nikole Mitića.

Lalić je tokom ročišta govorio o porukama koje je razmenjivao sa Zvicerom. Miljković ga je ispitivao i o advokatu Dejanu Lazareviću, koji je inače uhapšen u policijskoj akciji u kojoj je uhapšen i Darko Šarić. Lalić je čak i u jednom trenutku optužio Miljkovića da je hteo da se otarasi Velje Nevolje, a govorio je i o ubistvu navijača FK Rada, Luke Perenčevića čiji egzekutori i dalje nisu pronađeni. Svedok- okrivljeni otkrio je i sa kojom starletom je bio Miljković.

Marko Miljković, Srđan Lalić
foto: Marko Draškić, Društvene mreže

On je tokom prethodnog svedočenja odgovarao na pitanja Miljkovića, te je otkrivao detalje o aplikaciji Skaj koja je ključni dokaz u ovom postupku, o ubistvu na šinama za koje je Belivuk oslobođen, ali i o njihovom prijateljstvu. Miljković je poprilično uzrujanom Laliću postavljao pitanja o kući u Perastu koju je Lalić, prema njegovim rečima, uzeo kao obeštećenje za kilogram kokaina. Lalić je čak svog nekadašnjeg šefa nazvao "smećem" jer navodno spominje porodice. On je iznosio detalje i o poznanstvu sa Radojem Zvicerom, navodnim vođom kavačkog klana.

Svedok-okrivljeni je tokom ranijih svedočenja iznosio niz jezivih detalja o delovanju ove kriminalne grupe - kako je ona nastala, na koji način su likvidirali ljude, otkrio je još pet zločina čije ubice i dalje nisu pronađene. Lalić je govorio i na koji način se finansirao klan, kako je droga deljena ali i pravljena na stadionu Partizana u Humskoj ulici.

On je ponovo opisivao ubistvo Gorana Veličkovića, zvanog Goksi, za čije se ubistvo sumnjiči ova kriminalna grupa, ubistvo Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića. On je govorio na koji način su likvidirani Mile Radulović Kapetan, Adis Spahić i Damir Hodžić, Aleksandar Šarac, Miloš Perunčević i Rista Kapetan. Lalić je otkrivao i na koji način su svoje žrtve mamili u kuću strave u Ritopeku i šta je sve radio u šteku na stadionu Partizana.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.