AFERA LAŽNE DIJAGNOZE: Podneta krivična prijava protiv PSIHIJATRA, SVE otkriveno na ŠOKANTAN NAČIN!
Dom zdravlja / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

RASKRINKANA AFERA U DZ

AFERA LAŽNE DIJAGNOZE: Podneta krivična prijava protiv PSIHIJATRA, SVE otkriveno na ŠOKANTAN NAČIN!

Klupko afere je počelo da se odmotava kada su pacijenti otkrili da su im upisane određene dijagnoze

Objavljeno: 15:27h

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je od nadležne policijske uprave, nakon traženih provera, 23. novembra dostavljena krivična prijava protiv psihijatra dr A. M. iz Doma zdravlja Palilula, saopšteno je danas iz ovog Tužilaštva.

"Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon objavljivanja teksta BIRN-a, o navodnim lažnim dijagnozama psihijatra dr A.M. zaposlenog u DZ Palilula, a koji je upisivao lažne dijagnoze u elektronske kartone svojih pacijenata radi sprovođenja kliničke studije leka 'Primavanserin', odmah reagovalo", podsećaju u ovom Tužilaštvu.

Tačnije, kako dodjau, 5. oktobra ove godine formiran je predmet, a nakon čega je upućen zahtev UKP Prvom odeljenju sa nalogom da se pribave sva neophodna obaveštenja i materijalni dokazi.

Dom zdravlja
Dom zdravljafoto: Nebojša Mandić / Ilustracija

"Tužilaštvu je od strane nadležne policijske uprave nakon traženih provera, 23. novmebra dostavljena krivična prijava protiv A.M", saopštavaju.

Kako dodaju, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo falsifikovanje službene isprave, postupajući zamenik javnog tužioca će u daljem toku postupka saslušati osumnjičenog, a zatim preduzeti dalje dokazne radnje.

"Kako je krivičnom prijavom obuhvaćeno pet oštećenih lica – pacijenata koji su se lečili kod prijavljenog doktora, Tužilaštvo ovim putem poziva građane – pacijente koji imaju karton u DZ Palilula da u isti ostvare uvid i prijave ako eventualno podaci nisu tačni", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, kako smo pisali, četvoro pacijenata DZ Palilula u Beogradu zatražilo je brisanje neosnovano upisanih psihijatrijskih dijagnoza iz njihovih zdravstvenih kartona tokom prošle godine, koje je im je upisao psihijatar dr Aleksandar M, u periodu od januara 2019. do maja 2021. godine.

Klupko afere je počelo da se odmotava kada su pacijenti otkrili da su im upisane određene dijagnoze, dok je jedan mladić za to saznao u onom trenutku onda kada je odbijen za posao! Navodno, za njegovu „šifru“ znao je i poslodavac, što je posebno zasrašujuće u celom slučaju i otvara mnoga dodatna pitanja koja se tiču zaštite ličnih podataka.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.