NAJNOVIJI DETALJI O ZAPLENI 115 KILOGRAMA KOKAINA: Tužilaštvo objavilo INFORMACIJE! (FOTO/VIDEO)
Hapšenje, Foto: MUP

oglasili e

NAJNOVIJI DETALJI O ZAPLENI 115 KILOGRAMA KOKAINA: Tužilaštvo objavilo INFORMACIJE! (FOTO/VIDEO)

U saopštenju za javnost koje je objavilo luksemburško javno tužilaštvo, navodi se da je u napuštenoj zgradi otkrivena ogromna količina droge

Objavljeno: 20:18h

Današnja akcija se odvijala u jednoj bivšoj prodavnici bele tehnike a naoružana policija je bila prisutna u velikom broju oko zgrade.

Oko 115 kilograma kokaina skrivenog u betonskim pločama zaplenjeno je danas u Belgiji u gradu Arlon, blizu luskemburške granice, u okviru međunarodne policijske operacije.

Istovremeni pretresi vršeni su u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

- Ukupno je angažovano blizu stotinu pripadnika različitih policijskih službi u ovoj akciji koja „ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom - navelo je tužilaštvo.

1 / 8 Foto: MUP

Operacija je, kako se precizira, imala zajedničku podršku specijalnih jedinica federalne policije i njihovih luksemburških kolega.

- Izvršeni su i simultani pretresi, uz podršku specijalnih jedinica u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji - navode iz belgijskog tužilaštva.

Pripadnici MUP-a u međunarodnoj akciji gde je zaplenjeno preko 100 kg kokaina.

- Uhapšeno je ukupno devet osoba, pet u Belgiji, dve u Holandiji, jedna u Luksemburgu i jedna u Srbiji - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Današnja akcija se odvijala u jednoj bivšoj prodavnici bele tehnike a naoružana policija je bila prisutna u velikom broju oko zgrade.

U saopštenju za javnost koje je objavilo luksemburško javno tužilaštvo, navodi se da je u napuštenoj zgradi otkrivena ogromna količina droge.

Policija je u prostorijama otkrila čak 103 paketa sa više od jednog kilograma kokaina, sakrivenim u betonskim pločama.

Kokain, Droga
foto: MUP

- Ova količina predstavlja, pri preprodaji, ukupan iznos od oko 11.500.000 evra - preciziraju u belgijskom tužilaštvu.

Pet osoba koje su lišene slobode u Arlonu biće večeras ispitane kod istražnog sudije.

- Za osobe uhapšene u inostranstvu saopštenje precizira da su oni “predmet evropskih ili međunarodnih poternica i biće predmet ekstradicionih procedura u narednim danima - najavljuju iz tužilaštva.

Hapšenje droga
00:32

Hapšenje droga

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media