"DŽONIĆ MI JE DOLAZIO U KUĆU I BIO NAM JE KUĆNI PRIJATELJ": Ispovest brata ubijene Gordane posle GODIŠNJICE MASAKRA
Ubijena porodica Đokić, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

tuga do neba

"DŽONIĆ MI JE DOLAZIO U KUĆU I BIO NAM JE KUĆNI PRIJATELJ": Ispovest brata ubijene Gordane posle GODIŠNJICE MASAKRA

Godinu dana kasnije za ovaj zločin niko nije osuđen. U optužnici se pominje ime njihovog rođaka bivšeg vatrogasca Gorana Džonića i njegovog sina Stefana

Objavljeno:

Na Krstovdan 27. septembra prošle godine ubijeni su Goran, Gordana i Lidija Đokić.

Godinu dana kasnije za ovaj zločin niko nije osuđen. U optužnici se pominje ime njihovog rođaka bivšeg vatrogasca Gorana Džonića i njegovog sina Stefana.

- Danas mi je najteži dan u životu. Godinu dana je od ubistva moje Gordane i njene porodice. Bila je ostavinska rasprava. Sve je završeno. Svega smo se odrekli u korist Đokića - počinje ispovest za "Telegraf.rs" Novica Aritonović, brat ubijene Gordane Đokić.

Seća se sagovornik Telegrafa toga dana. Čuo se sa sestrom. Znao je da su bili kod Goranove majke.

- Kući su krenuli nešto posle ponoć, već je bio 27. septembar. Tada su i ubijeni...I dalje tvrdim da Džonić nije mogao sam da ih ubije. Ne znam ko mu je pomogao - kaže Novica.

Svaki dan bez sestre i njegove porodice mu je težak, pretežak. Samo sećanje na troje najmilijih.

- Goran Džonić koji je optužen za ubistvo moje sestre Gordane, zeta Gorana i sestrčine Lidije Đokić dolazio je kod nas u kuću i bio nam kućni prijatelj. Tvrdio sam i tvrdim da nije lud, a i veštačenje je to sada pokazalo - rekao je Aritonović.

Ono što ga najviše muči jeste ko je u trostrukom ubistvu pomogao Džoniću.

- Ukoliko je Džonić ubio Đokiće želim da dobije doživotni zatvor. Njegova žena me nije kontaktirala nakon hapšenja, a i ne bih želeo nikoga od njih ni da vidim. Džonić je bio u kontaktu sa majkom mog zeta da bi tačno znao kad dolaze i kada se vraćaju kući - dodaje Novica.

U nesrećnu ženu i njen ćerku Lidiju, nezvanično, optuženi Goran Džonić ispalio je po dva hica. Njenog supruga Gorana usmrtio je jednim.

Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Bonus video:

Hapšenje napadača u Ulici admirala Geprata
00:06

Hapšenje napadača u Ulici admirala Geprata

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media