ISPLIVALI NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA ŠKALJARCA: Evo šta je Šaković radio poslednjih nekoliko sati pred SMRT
Milić Minja Šaković, Foto: Youtube/PrintScreen/Vijesti Online

STRAŠNO

ISPLIVALI NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA ŠKALJARCA: Evo šta je Šaković radio poslednjih nekoliko sati pred SMRT

Inspektori su utvrdili da je Šaković, nešto kasnije, sa bratom otišao na bazen hotela "Avala", gde im se oko 18 sati pridružio Đ.I.

Objavljeno:

Podgoričanin Milić Minja Šaković ubijen je svega nekoliko sati nakon što je u Budvu stigao iz Podgorice, a istražitelji su otkrili i stan u kojem je boravio ubica.

To su utvrdili istražitelji koji su u istrazi ubistva Podgoričanina, označenog visokopozicioniranim članom škaljarskog klana, saslušali više osoba.

Prema saznanjima "Vijesti", ubica je u stanu boravio duže vremena i iz njega je nadzirao Šakovića kada je ranije dolazio u Budvu.

Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a danima pre toga navodno je boravio u Podgorici.

Iako su u prvim danima istrage iz Uprave policije nezvanično tvrdili da je egzekutor ostavio otiske prstiju na haubi automobila na koji je naletio prilikom bjekstva, ali ni DNK trag istražitelje nije odveo do ubice.

Crnogorska policija
foto: Profimedia

Prema saznanjima Vijesti, nadležni su pomoć tražili i od kolega iz država okruženja.

Istražitelji su dobili precizne informacije s kim se Šaković sreo nakon što je stigao u Budvu, šta je radio i gde je boravio. Navodno, u Budvu je stigao oko 15 sati i odmah se u restoranu "The Old Fisherman’s Pub" sreo sa svojim mlađim bratom Novakom, a potom je otišao u restoran "Hemingvej", gde je sed2o sa prijateljem E.R.

Inspektori su utvrdili da je Šaković, nešto kasnije, sa bratom otišao na bazen hotela "Avala", gde im se oko 18 sati pridružio Đ.I.

Mlađi Šaković tada je otišao kući, a pokojni Milić Šaković i Đ.I. ostali su na bazenu neko vreme, nakon čega je i Podgoričanin otišao u stan u kom je boravio.

Inspektori sumnjaju da je egzekutoru javljeno da je Šaković oko 22 sata izašao iz stana, zbog čega su i proveravali da li se na snimcima nadzornih kamera sa tog objekta vidi da li ga je neko nadzirao u noći 17. juna.

Vijesti saznaju da ih je taj trag odveo do stana u kom je ubica boravio duže vremena, i iz kog je i ranije nadzirao Šakovića.

Crnogorska policija
foto: Printscreen

E.R. i Đ.I. su navodno pripadnici škaljarskog klana.

Praćen u Podgorici?

Tokom istrage utvrđeno je i da pokojni Milić Šaković nije dolazio u Budvu od 12. do 17. juna, već da je boravio u Podgorici, gde je navodno i provodio najviše vremena.

Istražitelji su proveravali i njegovo kretanje u Podgorici, a pregledom snimaka sa nadzornih kamera utvrđuju da li ga je i ko pratio u rodnom gradu.

Njegovi prijatelji i članovi porodice, koji su dali izjave policiji, ispričali su da su svi znali da je Miliću ugrožena bezbednost, ali da on o tome nije konkretno razgovarao sa njima.

- Nikada nije govorio konkretno o tome da ga neko prati, da mu se nešto loše priprema, već je živeo potpuno normalno... uopšte se nije pazio - piše u izjavi jednog od saslušanih.

Vijestima je rečeno da je to policajcima potvrdio i njegov brat Novak, koji je navodno kazao da je više on čuvao brata, nego što se pokojni Milić sam pazio.

Navodno, rekao im je i da ne može da pretpostavi ko bi mogao da naudi njegovom bratu, da želi da nadležni organi vode istragu, ali da nema saznanja koja bi im mogla pomoći.

Pretresli telefon, stan i auto

U Višem državnom tužilaštvu pregledani su snimci sa nadzornih kamera postavljenih u apartmanu koji je u Budvi koristio ubijeni Šaković, a pretreseni su i telefoni koje je koristio, kao i "BMW" koji je vozio taj tridesetpetogodišnjak.

U obrazloženju naredbe za pretres, istražni sudija Suzana Mugoša objasnila je da postupajuća tužiteljka osnovano smatra da bi pregledom nadzornih kamera, pretresom telefona koje je koristio i automobila, možda mogla doći do dokaza koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva Podgoričanina.

Iz istog razloga pretresen je i stan u budvanskom Starom gradu, u kom je Šaković boravio.

Milić Šaković, kog je policija označavala visokopozicioniranim članom škaljarskog klana i vođom podgoričkog ogranka te kriminalne grupe, ubijen je 17. juna u Budvi.

Ubica, za kojim policija traga, navodno je tri puta prošao pored njega, sačekao da dvojica inspektora uđu u Stari grad, a potom se vratio i zapucao u jednog od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana, ne ostavljajući mu šansu da preživi.

To je inspektorima ispričao očevidac ubistva, koji je te noći trčao za ubicom.

Sumnjivi hod i ženska torbica

Prema saznanjima Vijesti, taj muškarac, čiji identitet je poznat redakciji, sedeo je sa društvom u restoranu "Korkovado", u kom je sa prijateljima večerao i Šaković.

Inspektorima budvanske policije ispričao je da je primetio sumnjivog muškarca kako treći put prolazi pored terase lokala ispod zidina budvanskog Starog grada. Navodno, bilo mu je sumnjivo što ta osoba mijenja način hoda kada prolazi, ali i to što je nosio staru, žensku suknenu torbicu.

Vijesti saznaju i da je policajcima rekao da je, nakon što je ta osoba treći put prošla, maltene prateći dvojicu inspektora budvanske policije i nabijajući kačket ka očima da zakloni lice, pošao da plati račune, plašeći se da bi se nešto moglo dogoditi.

U njegovoj izjavi piše da je upravo tada čuo pucnje, a potom video da Šaković leži na pločniku, pa je potrčao za ubicom koji je ispalio jedan hitac uvis, najverovatnije da bi uplašio turiste koji su već bili u metežu.

Taj očevidac inspektorima je rekao da je za njim potrčao i policajac koji je sedeo u kafiću pored, čiji identitet je takođe poznat redakciji "Vijesti".

Prema istim informacijama, ubicu je opisao kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara.

Inspektorima je ispričao i da je egzekutor na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike.

Rekao im je i da je ubicu jurio do prostora između hotela "Mogren" i parkinga, gde je ovome ispala torbica u kojoj je bio pištolj.

- U jednom momentu ubica se okrenuo ka nama i krenuo da vadi pištolj iz torbice. Ja sam povikao, a policajac je repetirao pištolj. Ubica je potrčao još brže i tada mu je ispala torbica - piše u izjavi očevica.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.