TRAGIČNA SUDBINA MATEJA PERIŠA: Ovo slama SRCE
Matej Periš, Foto: Printscreen, Uroš Arsić

tuga u njihovim srcima

TRAGIČNA SUDBINA MATEJA PERIŠA: Ovo slama SRCE

"Voleo si vodu, voda te je odnela od nas"

Objavljeno: 02:41h

Otkako je regionom odjeknula vest da je u Dunavu, posle skoro pet meseci potrage, pronađeno telo mladog Splićanina Mateja Periša, društvene mreže preplavile su poruke njegovih prijatelja, ali i onih koji ga nisu poznavali, ali ih je priča o njegovoj tragičnoj sudbini duboko povredila.

"Voleo si vodu, voda te je odnela od nas", napisala je jedna Periševa drugarica.

"Neka te gospod nagradi vječnom radošću gdje boli i smrti više nema", "lepo spavaj anđele, imaćeš sad mir konačno. Adio kapetane...", ređaju se poruke i Periševe fotografije iz privatnog života.

1 / 9 Foto: Ana Paunković

"Zadnja nada se ugasila. Nije se trebalo ovako završiti... Tvojoj porodici snage, a ti ljepotane počivaj u miru", glasi jedna od potresnih poruka posvećenih Mateju.

Vest da je pronađeno telo Mateja Periša pogodila je i one koji ga nisu poznavali, već su o njemu samo čitali.

"Iako te nisam poznala osobno, bio si kao da te nekako poznajemo svi. Nadali smo se i verovali smo u drugačiji ishod... Gledali i pratili vijesti da bi dobili nešto dobro, ali nakon skoro pet meseci došla je baš ta vijest koju nismo htjeli da čujemo. Svoju priču na zemlji si završio..."

"Mi ćemo morati pronaći reči kako to opisati.. Mirno ti more kapetane!", napisao je jedan od prijatelja Mateja Periša (27), koji, kako je naveo, nije došao sa njim u Beograd na doček Nove Godine kada se Perišu izgubio svaki trag, a koji se, nakon što je saopšteno da je telo pronađeno u Dunavu Periš, sa njim oprostio preko društvenih mreža.

Prijatelj mladića objavio je nekoliko fotografija na kojima se vide njih dvojica zagrljeni na brodu na kojem su radili, u provodu, na putovanjima, na vidikovcu, ali i video snimak gde uz osmeh pevaju "Našao sam mir na drugoj strani".

Objavljena jedna od poslednjih Matejevih poruka:

"To će se slušati u Beogradu!" - ovako glasi jedna od poslednjih poruka koju je svom prijatelju poslao Splićanin Matej Periš, par dana pre nego što mu se u Beton Hali izgubio svaki trag.

Kako se vidi na skrinšotu prepiske na whats up-u, koju je podelio Perišev drug, vidi se da je Matej bio uzbuđen zbog dolaska u Beograd i da je jedva čekao da izlazi i veseli se.

On je, svega četiri dana pre nego što je nestao, prijatelju poslao link pesme "Bekrija" uz komentar: "To će se slušati u Bg-u".

Podsetimo, telo Mateja Periša izvučeno je iz Dunava i prvi rezultati obdukcije potvrdili su da je u pitanju on. U crkvi svetog Ante u Beogradu danas je održana misa za Mateja Periša, te je u crkvu dopremljeno njegovo telo. Misi je prisustvovao njegov otac Nenad Periš koji je potom telo svog sina transportovao za Hrvatsku. Matej će btii sahranjen u Splitu.

( Espreso / Blic )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.