SPLIĆANKA MAJA JE OVO URADILA NAKON CRNIH VESTI VEZANIH ZA MATEJA PERIŠA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: MUP, Prva Tv

maja sopta

SPLIĆANKA MAJA JE OVO URADILA NAKON CRNIH VESTI VEZANIH ZA MATEJA PERIŠA! (FOTO)

Mnogima je bila sumnjiva i njena reakcija kad je davala intervju srpskim medijima

Objavljeno: 12:19h

Maja Sopta iz Splita, poslednja osoba sa kojom je komunicirao Matej Periš (27) u noći nestanka, objavom na svom profilu na društvenim mrežama pokazala je da tuguje za drugom.

Sopta je ceo profil na Fejsbuku ostavila u crnini i na taj način izrazila žaljenje za Matejem nakon potvrde da je njegovo telo pronađeno na Adi Huji i da je zvanično potraga završena.

Komunikacija Mateja i Maje u noći između 30. i 31. decembra digla je dosta prašine u javnosti. Sopta je negirala da je sa Perišem imala kontakt u noći u kojoj je nestao, a tvrdila je da ju je zvao, ali da nije mogla da se javi i da uopšte nije znala da je sa društvom došao u Beograd.

Mnogima je bila sumnjiva i njena reakcija kad je davala intervju srpskim medijima. Maja je tada negirala da je Matej pokušavao da stupi u kontakt sa njom kako bi nabavio narkotike za svoje društvo.

- To je zlatan momak. Ne može bilo ko da radi i studira, a da se pritom bavi sportom. Ni ja isto ne bih postigla da koristim apsolutno išta - rekla je Maja u intervjuu i negirala da je njen sugrađanin hteo da stupi u kontakt sa njom zbog droge.

1 / 7 Foto: Facebook

Potraga je završena kad je u sredu oko 9.30 sati ujutru kod Ade Huje izvučeno telo utopljenika za koga se odmah posumnjalo da je Matej Periš. Telo koje je plutalo po vodi primetili su mornari koji su pozvali policiju.

Opelo Mateju Perišu biće održano sutra u crkvi Svetog Ante u Beogradu, a nakon toga biće prebačeno u Split gde će Matej prema rečima njegovog oca biti sahranjem u kružu najuže porodice.

Podsetimo, velika fama se podigla oko Maje Sopte kada je Matej nestao, a onda je ona odlučila da se oglasi u medijima. Kada je novinarka upitala mladu Splićanku o susretu sa ocem Mateja Periša Sopta je krenula da plače i zamolila je da se pitanje ponovi.

- Slučajno sam srela njegovog oca, šta da mu kažem.... Rekla sam da je Matej jak da će ga policija naći. Kako ide vreme moje srce ida lje veruje u to. On nikada nije posumnjao da sam ja povezana sa njegovim nestankom. Mi se nismo mogli oglašavati, imali smo zabranu od policije SRB i HR da se oglašavamo - zaključila je neutešna devojka i dodala da joj je neizmerno žao što je njen prijatelj nestao. - Volim ga kao brata svoga. Vredan momak, zlatan... Ja sam i dalje u šoku i da lje ne verujem u ovo što se dešava - zaključila je Maja Sopta.

Maja Sopta i Matej Periš
Maja Sopta i Matej Perišfoto: Print Screen Youtube

Podsetimo, Matej Periš (28) je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Telo koje je juče plivalo po vodi uočio je kapetan Milovan Zelenović koji je pozvao policiju.

"Šetali smo palubom na brodu, a telo je plutalo nizvodno Dunavom. Prvo je došla rečna pa naša policija, zatim forenzika. Jasno se videlo telo, farmerke i belu patiku, jednu je izgubio na Savi pa se to poklapa. Viđao sam dosta tela. Nije se telo zakačilo, došlo je iz pravca Save. Sada je jak vetar pa je moguće da ga je doneo tu. Sreća pa je čovek bio tu da vidi. Zvao sam policiju oko 9 časova i 10 minuta. Bilo je dvoje, troje šetača u tom trenutku", objašnjava za Espreso kapetan Zelenović.

On je napomenuo da je jedan prolaznik putem interneta pogledao informacije o slučaju nestalog Periša i onda su iz toga saznali jedan detalj koji bi mogao da ukaže da je u pitanju Periš

"Jedan dečko je pogledao na guglu i saznali smo da je jedna patika nađena na Savi i rekao je da bi mogao da bude Matej jer bela patika koja je sad bila na njemu ima slovo V i te informacije se poklapaju", kaže kapetan za Espreso.

Bonus video:

02:06

Jovanović: Pred našu državu može doći IZBOR ZBOG KOGA SE NEĆEMO OPORAVITI NAREDNIH 50 GODINA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.