NAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? Isplivalo kod Ade Huje, ČEKA SE IDENTIFIKACIJA, odeća se podudara, našli su ga MORNARI!
Foto: Filip Plavčić, Google Earth, Printscreen

horor

NAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? Isplivalo kod Ade Huje, ČEKA SE IDENTIFIKACIJA, odeća se podudara, našli su ga MORNARI!

Telo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati jutros!

Objavljeno: 12:16h

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje.

Kako se saznaje garderoba na muškarcu načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš, prenosi Blic.

Telo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati jutros.

Kako se saznaje muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

1 / 15 Foto: Printscreen/Youtube/ AGAMEMNON Production

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Podsećamo, poslednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući nekoliko snimaka nadzornih kamera i signale mobilnog, istražitelji su zaključili da se objekat koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobilnog Mateja Periša i da se taj signal gubi negde kod Velikog ratnog ostrva koje je tokom istrage detaljno pretraženo.

- Policija profesionalno radi svoj posao, čujem se s njima i, nažalost, zasad nema novih rezultata u potrazi. Ali, ja i dalje verujem i nadam se da će potraga dati rezultat i da ćemo doći do istine o Matejevu nestanku. Razgovarao sam opet s njegovim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu i oni su i dalje potreseni njegovim nestankom te pokušavamo odgonetnuti što se dogodilo te noći da je Matej onako napustio klub - rekao je ranije Matejev otac Nenad.

Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. NJegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba.

- Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gde je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gde je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje da je posle tog taksi snimanja jasno da je hteo negde da ide, u to sam uveren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju - rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

- Palo mi je na pamet da odem u stan. Novac koji je bio u stanu. Možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, hteo je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je hteo negde da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi - rekao je Matejev otac i dodao da je uveren da Matej nije namerno skočio u vodu.

Stručnjaci ističu da je Matej Periš, ukoliko je živ, sada izgleda potpuno drugačije. Podsetimo, ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između gornjih zuba, a visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

Da podsetimo, Matej Periš je noć uoči Nove godine trčeći izašao u 01.43 sata iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu, pa je preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde se prema video-zapisu restorana vidi kako se približio reci Savi u 01.51 sati. Poslednji signal beznih stanica njegovog telefona uhvaćen je u reci Savi u 02.05 sati tačno ispred kluba odakle je istrčao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.