U OVOM GRADU U SRBIJI GREJANJE POSKUPELO 24,5 ODSTO: Evo koliko će sada koštati za stan od 50 kvadrata
Grejanje, Foto: Profimedia

POSKUPLJENJE

U OVOM GRADU U SRBIJI GREJANJE POSKUPELO 24,5 ODSTO: Evo koliko će sada koštati za stan od 50 kvadrata

Veće cene predviđene su i za zagrevanje poslovnog prostora

Objavljeno:

Kragujevačka vlast izašla je u susret zahtevu gradske toplane za poskupljenje grejanja i dala im zeleno svetlo da svoje usluge podignu za traženi procenat, odnosno za 24,5 odsto.

Kragujevčanima će računi za daljinsko grejanje sada biti uvećani za četvrtinu iznosa koji su plaćali. Tako će novo zaduženje za grejanje stana od 50 kvadrata, umesto 4.207 dinara, posle poskupljenja plaćati 5.239.

Za vlasnike stambenog prostora koji grejanje plaćaju paušalno, umesto dosadašnjih 84,14 dinara po kvadratnom metru, nova cena je 104,79 dinara.

1 / 4 Foto: Promo

Potrošačima koji zagrevanje stambenog prostora plaćaju na osnovu obračunate potrošnje, cena fiksnog dela povećana je sa 26,55 dinara na 49,62 dinara, dok je iznos varijabilnog dela smanjen sa 4,94 na 4,54 dinara.

Veće cene predviđene su i za zagrevanje poslovnog prostora.

Gradsko veće je u svom obrazloženju o odobravanju poskupljenja grejanja navelo da cene daljinskog grejanja u Kragujevcu nisu menjane od 2013. godine, te da je na ovu odluku uticalo poskupljenje prirodnog gasa i električne energije.

Bonus video:

01:29

PRONALAZAČ IZ BORA IZUMEO GREJANJE NA SVINJSKI IZMET! Pomešao ga sa još jednim sastojkom i proizveo jeftino i VRHUNSKO gorivo

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.