UPRAVO SU SE OGLASILI IZ PIO FONDA: Imaju VAŽNE informacije za sve PENZIONERE!
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

SAOPŠTENJE

UPRAVO SU SE OGLASILI IZ PIO FONDA: Imaju VAŽNE informacije za sve PENZIONERE!

Shodno donetoj odluci, Fond PIO će uskoro raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u 2023. godini

Objavljeno:

Upravni odbor Republičkog fonda PIO, na sednici održanoj 31. januara 2023. godine, doneo je odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca.

Finansijskim planom RF PIO za 2023. godinu, na ime društvenog standarda korisnika penzija planirana su sredstva u iznosu od 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajaju se sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera, što ove godine iznosi 593,7 miliona dinara.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Preostalih 15 procenata od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se za ostala dva vida društvenog standarda, odnosno za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, čiji je cilj podsticanje integracije starijih lica u društvo, i solidarne pomoći korisnicima penzija u paketima sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i druge vrste pomoći, u cilju unapređenja standarda korisnika penzija.

Shodno donetoj odluci, Fond PIO će uskoro raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u 2023. godini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.