JAGODE VEĆ NA TEZGAMA, ALI NISU NAJSKUPLJE: Evo šta drži PAPRENU cenu na srpskim PIJACAMA
Jagode, Foto: Emilija Jovanović

za nevericu

JAGODE VEĆ NA TEZGAMA, ALI NISU NAJSKUPLJE: Evo šta drži PAPRENU cenu na srpskim PIJACAMA

Na Limanskoj pijaci možete pazariti i tartufe koji se prodaju kao mali zasebni grumenčići upakovani u plastičnu posudu

Objavljeno:

Slavnu titulu najdužeg meseca u godini nosi januar. Početak meseca rezervisan je za ogromne i bogate trpeze. U tom periodu pijace rade punom parom, ali kako je na kraju?

Na ulasku u Limansku pijacu novinari portala NS uživo primeti su tek manji broj kupaca. Osim što je veoma hladno prodavci kažu da je proteklih dana prodaja znatno slabija jer su praznici koji su prethodili ispraznili novčanike svima.

S obzirom na to da je sezona gripa verujemo da limunada sa đumbirom može pomoći i osnažiti imunitet. Tako na ovoj pijaci limun možete pronaći po ceni od 220 dinara. Cena đumbira oscilira u zavisnosti od tezge do tezge, a košta od 300 dinara pa naviše.

Benefite po zdravlje ima i ostalo voće.

Pomorandže i mandarine možete pronaći po ceni od 220 dinara. Kruške koštaju 250 dinara. Nar košta od 300 dinara. Japanska jabuka, kaki, takođe se može pronaći na ovoj pijaci, a košta 450 dinara. Domaće jabuke različitih vrsta koštaju od 250 dinara. Banane, izvor kalijuma, koštaju od 170 do 220 dinara zavisno od klase. Kivi možete pronaći po ceni od 300 dinara.

Kupine se prodaju uglavnom u pakovanju od 125 grama, a koštaju 300 dinara. Među najskupljim voćem su jagode. Da biste priuštili sebi slatko zadovoljstvo usred zime neophodno je izdvojiti 1.000 dinara za kilogram jagoda. Borovnica u pakovanju od 125 grama košta 400 dinara. Avokado se prodaje na kilogram, a njegova cena je 600 dinara.

Avokado
Avokadofoto: Printscreen/youtube/LuxideLuxi

JAKE CENE POVRĆA

Pored voćne salate možete da napravite i pravu vitaminsku bombu sa povrćem. To je najlakši način da telo opskrbite sa svim mineralima i nutritijetima.

Cene su sledeće. Veza rotkvice košta 150 dinara, a ljute paprike su 50 dinara. Kelj košta 250 dinara, zelena salata 50 dinara, a za kilogram čeri paradajza potrebno je izdvojiti od 600 dinara. Roga paprika košta 400 dinara za kilogram. Kilogram brokolija košta 350 dinara. Šargarepa se prodaje u džakovima od pet kilograma ili proizvoljno. Kilogram šargarepe košta 50 dinara, a džak 250 dinara. Kilogram sveže cvekle košta 80 dinara. Celer košta 300 dinara za kilogram. Ljubičasti luk košta 120 dinara, a beli luk od 30 dinara pa naviše. Bundeva košta od 100-120 dinara, veza peršuna 50 dinara, a pasulj 250 dinara za kilogram.

1 / 11 Foto: RINA

Na Limanskoj pijaci možete pazariti i tartufe koji se prodaju kao mali zasebni grumenčići upakovani u plastičnu posudu.

Prodavci kažu da je prodaja tokom praznika bila odlična. Za sada prodaja ide solidno, ali veruju da će početkom narednog meseca potražnja potrošača za njihovom robom porasti. Kupci sa druge strane navode da su cene paprene, ali takođe ističu da je izbor bogat.

(Espreso/NS uživo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.