GRCI ODLUČILI DA "UDARAJU PO DŽEPU" ZBOG ZAUZIMANJA LEŽALJKI: Ako ne platite, IDE DRASTIČAN POTEZ!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Slede kazne za nepoštovanje ove zabrane

GRCI ODLUČILI DA "UDARAJU PO DŽEPU" ZBOG ZAUZIMANJA LEŽALJKI: Ako ne platite, IDE DRASTIČAN POTEZ!

Početkom jula Lokalni savet Pefkohorija, poznatog grčkog letovališta u oblasti Halkidikija, rešio je da se „obračuna“ sa svim onim turistima koji daju sebi za pravo da na ležaljkama ostavljaju stvari, kako bi na taj način „rezervisali“ svoje mesto

Objavljeno:

Prethodnih godina su mnogi srpski turisti koji letnji odmor provode u Grčkoj obično imali pitanja u vezi sa pojavljivanjem meduza i komaraca. Ređe su se raspitivali za cene ležaljki, prosto zato što su mnogi ugostiteljski objekti na plaži, funkcionisali prema drugačijem principu – obavezno je mahom bilo naručiti jedno ili dva pića minimum, da bi posetioci mogli da koriste obično dve ležaljke i suncobran besplatno.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Ova godina je donela i neke novine u brojnim grčkim letovalištima. U pojedinim kafićima na plaži se vrši naplata ležaljki, što izaziva revolt kod nekih naših turista.

I dok ima onih koji u tome ne vide ništa loše, ima i onih koji bacaju drvlje i kamenje na vlasnike lokala.

Početkom jula Lokalni savet Pefkohorija, poznatog grčkog letovališta u oblasti Halkidikija, rešio je da se „obračuna“ sa svim onim turistima koji daju sebi za pravo da na ležaljkama ostavljaju stvari, kako bi na taj način „rezervisali“ svoje mesto.

Nekada stvari stave na ležaljke kasno uveče, da bi ujutru imali obezbeđeno mesto, a nekada i u toku dana. Da li dok odu da odmore u apartmanu, ručaju ili šta god i nije toliko bitno, koliko je bitno što sebi daju toliko za pravo.

Iz tog razloga Lokalni savet Pefkohorija na tri jezika navodi zvaničnu zabranu takvog ponašanja, navodi Halkidikigr.blogspot.com.

Osim na engleskom, obaveštenje je navedeno i na srpskom i na makedonskom jeziku i ono glasi:

ZABRANJENO je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći, rano ujutru i tokom ručka u svrhu rezervacije mesta za sunčanje.

U suprotnom će biti oduzete od strane komunalnih redara i vraćene samo nakon naplaćivanja kazne.

1 / 5 Foto: printscreen/youtube

Iako još uvek nije poznato ko će i na koji način da naplaćuje kazne, na društvenim mrežama se mogu pročitati informacije i iz drugih grčkih letovališta, u kojima je ta praksa uvedena. Ono na šta se dodatno žale srpski turisti u tom slučaju nije naplata kazni, već „nabacani peškiri“, koje su očigledno grčki domaćini u besu pobacali sa ležaljki.

Svidelo se to nekome ili ne, pravila se moraju poštovati. Ukoliko želimo da budemo dobro ugošćeni, trebalo bi da se pristojno ponašamo.

(Espreso / Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.