AKO IMATE PLAC DALEKO OD URBANE SREDINE, OVAKO MOŽETE DA SE OPARITE: Zbog novog TRENDA Srbi uzimaju 300 evra DNEVNO
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

NOVI TREND NA TRŽIŠTU NEKRETNINA

AKO IMATE PLAC DALEKO OD URBANE SREDINE, OVAKO MOŽETE DA SE OPARITE: Zbog novog TRENDA Srbi uzimaju 300 evra DNEVNO

Opseg cena je dosta širok

Objavljeno:

Sa smirenjem pandemije korona virusa biznis iznajmljivanja kuća i vikendica na dan je ponovo oživelo u Srbiji, s'tim što se na tom tržištu pojavio novi trend ultra luksuznih nekretnina koje se izdaju po cenama i od po nekoliko stotina evra.

Radi se o luksuzno opremljenim, a u nemalom broju slučajeva i vrhunski i savremeno dizajniranim, splavovima, vikendicama, kućama. Ono što ih karakteriše je i to da su uglavnom izgrađene "u sred ničega", tj. daleko od urbanih sredina, te da ih pretežno iznajmljuju stranci i firme za team buildinge, kao i naši sugrađani u svrhe ove ili one proslave.

Što se samih cena tiče, one se kreću od 70-ak evra za noć do 350 evra, a one zavise od veličine nekretnine koju birate, kao i od opremljenosti sadržajem (bazenima, saunama, sportskim terenima itd.).

Kako za "Blic Biznis" kaže vlasnik jedne takve vikendice u Srbiji, u sklopu koje se nalaze i od kada ju je oglasio na iznajmljivanje najviše mu se javilo stranih državljana i kompanija.

- Strancima, a čini mi se i mladima u Srbiji, je atraktivno da provedu nekoliko "u sred ničega" a ipak u luksuzno opremljenoj vikendici. Takođe, vikendi su mi uglavnom rezervisani za kompanijske timove koji uglavnom organizuju team buildinge ovde, kaže on.

1 / 4 Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN/ PJ SKI

Cene

Kao što je već navedeno, opseg cena je dosta širok.

Jedna, manja, koja se nalazi na pola puta između Kosjerića i Požege izdaje se po ceni od 70 evra po noćenju. Potpuno je izolovana, prilazi joj se zemljanim putem, a unutra je kompletno opremljena.

Takođe i sve više splavova spada u ovu kategoriju. Tako smo nadomak Bajne Bašte pronašli splav na Drini, modernog dizajna koji se izdaje po ceni od 160 evra za noć. Isto toliko košta i noćenje u jednoj vikendici u Bariču.

Najskuplje nekretnine ovog tipa imaju dvorišta ogromne površine i u njima može da se smesti 10 i više ljudi. Ove nekretnine su najviše opremljene dodatnim sadržajima kao što su bazeni sportski tereni i sl. Cene kreću od 200 evra za noć, a mi smo pronašli i jednu u centralnoj Srbiji koja izgleda impozantno po ceni od 300 evra za noć, i ovog meseca

Oživeo biznis iznajmljivanja na dan

Sa smirenjem pandemije korona virusa biznis iznajmljivanja nekretnina na dan je ponovo oživeo svuda u svetu, pa i u Srbiji. Da je tako svedoči i činjenica da se pojavljuje sve veći broj ljudi koji iznajmljuju prazne ili poluprazne stanove i opremaju ih kako bi ih dalje iznajmljivanji na dan.

Dok su pre pandemije stanove na dan isključivo iznajmljivali strani turisti, u protekle dve godine tržište je u životu držalo uglavnom domaće stanovništvo, uglavnom mladi koji su počeli da u iznajmljenim prostorima organizuju proslave, žurke itd. U poslednjih par meseci tržište se ponovo popelo na nivo aktivnosti kao i pre pandemije.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.