POSTOJI VELIKA RAZLIKA IZMEĐU KREDITA I LIZINGA: Otvaramo vam OČI
ilustracija, Foto: Profimedia

KORISNO

POSTOJI VELIKA RAZLIKA IZMEĐU KREDITA I LIZINGA: Otvaramo vam OČI

Kupovina na lizing je uslovljena proverom kreditne sposobnosti tj. prihoda pa nećete moći da uzmete lizing ako nemate adekvatna primanja

Objavljeno:

Glavna razlika između lizinga i kredita je ko kupuje predmet finansiranja. Kod kredita klijent uzima novac da bi kupio neki predmet pa onda taj novac vraća, a kod lizinga se izjašnjava šta želi da kupi pa onda lizing kompanija to kupi a klijent njoj plaća proizvod na rate.

Kod kredita vi odmah postajete vlasnik predmeta kupovine dok kod lizinga se dešava tek kada otplatite proizvod u celosti. Zato bi lizing trebalo lakše da dobijete jer nema potrebe za komplikovanim procedurama. Kažem trebalo jer kod nas lizing nema tretman kao u drugim zemljama.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kupovina na lizing je uslovljena proverom kreditne sposobnosti tj. prihoda pa nećete moći da uzmete lizing ako nemate adekvatna primanja. Ono što još muči lizing je dvostruko plaćanje PDV-a zbog čega je to fizičkim licima na granici isplativosti. Kod pravnih lica kupovina osnovnih sredstava je oslobođena plaćanja PDV-a pa je zato lizing dobra alternativa za nabavku mašina i opreme.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.