SVE VIŠE SRPKINJA ZAINTERESOVANO ZA OVAJ POSAO: Plate su i preko 2.000 EVRA, država obezbeđuje PREKVALIFIKACIJU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

besplatna prekvalifikacija

SVE VIŠE SRPKINJA ZAINTERESOVANO ZA OVAJ POSAO: Plate su i preko 2.000 EVRA, država obezbeđuje PREKVALIFIKACIJU!

Svrha ovog testiranja je da utvrdi koji od prijavljenih kandidata i kandidatkinja najviše odgovaraju zahtevima konkursa

Objavljeno:

Na poziv za učešće u novom onlajn programu „Prekvalifikacije za IT”, koji je otvoren prošlog meseca, stiglo je blizu 1.500 prijava, od kojih skoro 55 odsto čine žene, saopštila je juče Vlada Srbije.

Program organizuje kabinet predsednice vlade Ane Brnabić u partnerstvu s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji s programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Od prijavljenih 1.489 kandidata i kandidatkinja, skoro 55 odsto čine žene. To je veoma značajno s obzirom na to da većinu zaposlenih u IT sektoru u Srbiji, kao i u drugim zemljama u svetu, čine muškarci. Jedan od ciljeva ove faze programa „Prekvalifikacije za IT” bio je da se uključi veći broj žena, da se iskoriste njihovi potencijali, unaprede veštine rada u IT i da im se olakša zapošljavanje u ovom brzo rastućem sektoru s višim nivoom zarade.

1 / 5 Foto: Profimedia

Testiranje se sprovodi putem onlajn platforme Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i obuhvata testove ličnosti, inteligencije, algoritamske pismenosti, logičkog rezonovanja i rešavanja problema, kao i test engleskog jezika.

Svrha ovog testiranja je da utvrdi koji od prijavljenih kandidata i kandidatkinja najviše odgovaraju zahtevima konkursa.

Na osnovu rezultata testiranja biće odabrano 400 kandidata i kandidatkinja koji će dobiti priliku da prođu kroz najmanje 250 sati stručne obuke iz programskih jezika, kao i 40 časova obuke iz „mekih” veština (npr. pisanje si-vija, priprema za razgovor za posao, komunikacija na radnom mestu) i 120 časova prakse.

(Espreso / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media