CELA SRBIJA REŠAVA ZADATAK ZA 4. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE: Niko nije siguran šta je rešenje, ŠTA KAŽETE VI? (FOTO)
Zadatak, Foto: RTS Printscreen / Tviter

UH!

CELA SRBIJA REŠAVA ZADATAK ZA 4. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE: Niko nije siguran šta je rešenje, ŠTA KAŽETE VI? (FOTO)

Jedan od komentatora kaže da je broj mogućih rešenja beskonačan

Objavljeno: 10:42h

Matematika često zadaje glavobolju pri samoj pomisli na razlomke, geometriju, jednačine, nejednačine… Mnogi od nas složiće se da u tome da nam bar neka oblast ne leži i izbegavamo je u širokom luku.

1 / 2 Foto: Profimedia

Društvenim mrežama u Srbiji kruži jedan školski zadatak za decu koja pohađaju četvrti razred osnovne škole, a koji je mnoge namučio. Sporni zadatak je, naravno, iz matematike, a glavno pitanje je KO JE UŠTEDEO VIŠE NOVCA?

1 / 8 Foto: Printscreen/RTS

"Lena i Olja štedele su novac. Lena je uštedela 3 puta više dinara nego Olja. Za mesec dana Olja je uštedela 3 puta više novca nego što je imala, a Lena još onoliko novca koliko je imala ušteđeno. Ko je uštedeo više novca i koliko puta više?" - glasi zadatak za koji svako ko je pokušao da ga reši ima drugačije rešenje.

- Je l' može neko da nam reši zadatak? Nas tri imamo tri različita rešenja. Zadatak je inače za IV osnovne - pitala je devojka na Tviteru, a ovaj zadatak izazvao je opštu svađu.

Zadatak
foto: Tviter

Jedan od komentatora kaže da je broj mogućih rešenja beskonačan, drugi kažu da je zadatak nesrećno postavljen, te da je rešenje u samoj postavci.

Zadatak
foto: Tviter

Da je rešenje u samoj postavci zadatka slažu se mnogi, ali drugi to osporavaju:

1 / 3 Foto: Tviter

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.