"SLAGALICA" I "POTERA" U BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Profesor Jovica otkrio kako izgleda nastava!
Profesor Jovica, Foto: Printscreen/RTS

ORIGINALNO

"SLAGALICA" I "POTERA" U BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Profesor Jovica otkrio kako izgleda nastava!

"Meni je drago da RTS gaji kvizove u svom programu, da klinci na ekskurziji u autobusu igraju Slagalicu jedni protiv drugih i mene to inspiriše da to primenim u nastavi", istakao je profesor u Beogradskoj hronici

Objavljeno: 07:48h

Profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, jedan od šest najboljih nastavnika u Srbiji, kaže za RTS da đaci vole kvizove, na ekskurziji igraju Slagalicu, i da ga je to inpirisalo da ih primeni i u nastavi.

Jovica Plavšić, profesor hemije Desete beogradske gimnazije, jedan je od šest dobitnika nagrade koju već osam godina dodeljuje Udruženje "Živojin Mišić". Kandidate prijavljuju kolege i bivši đaci, a u žiriju su najbolji nastavnici prethodnih godina.

U obrazloženju žirija se navode, kaže Plavšić, "Potera", kvizovi, Jutjub kanal, humanitarne aktivnosti.

Profesor Plavšić je zaljubljenik u kvizove, koje primenjuje i u nastavi.

"Meni je drago da RTS gaji kvizove u svom programu, da klinci na ekskurziji u autobusu igraju Slagalicu jedni protiv drugih i mene to inspiriše da to primenim u nastavi", istakao je profesor u Beogradskoj hronici.

Jovica Plavšić
foto: Printscreen/RTS

Krenuli su, kaže, od nekih jednostavnijih formi, a potom su u gimnaziji organizovali i veliku "Poteru", gde su se "sukobili" nastavnici i učenici.

Pobedili su učenici, navodi Plavšić, ali smatra da su ih nastavnici pustili, iako kažu da nisu.

"Pitanja su bila prilično teška, možda i teža od prave Potere. Pitanja su pisali bivši đaci, jer oni nisu imali kontakt sa sadašnjim đacima. Volim da povežem bivše i sadašnje generacije. Čak dolaze i mali maturanti da se nauče šta ih čeka u Desetoj beogradskoj gimnaziji", kaže profesor hemije.

"Ne samo da prikupljamo paketiće, nego ih i nosimo, sa sve pozorišnom trupom"

Jovica
foto: Printscreen/Rts

Kada je reč o humanitarnim aktivnostima, već je postala tradicija da učenici prikupljaju poklone kojima obraduju decu iz Doma "Moše Pijade".

Jedno odeljenje će pokloniti bicikl, ističe Plavšić.

"Mi ne samo da prikupljamo paketiće, nego ih i nosimo, sa sve pozorišnom trupom, bendom sa ozvučenjem", napominje on i ističe da i učenici koji su završili pre četiri, pet godina i dalje donose poklone.

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.