PREMINULA DOKTORKA GORDANA KOZAROV, TUGA!
Foto: Profimedia

STRAŠNO!

PREMINULA DOKTORKA GORDANA KOZAROV, TUGA!

Medicinski fakultet, na kom je stekla i zvanje specijaliste ginekologije i akušerstva završila je u Zagrebu a magistrirala u Novom Sadu

Objavljeno:

Posle kraće i teške bolesti preminula je magistar dr Gordana Kozarov, specijalista ginekologije i akušerstva.

Mr sci med dr Kozarov, koja je bila na čelu klinike "Perinatal" u Novom Sadu i šef stručnog tima vantelesne oplodnje, napustila nas je u 63. godini.

Rođena je 1958. u Ćeralijama, u Podravskoj Slatini a 1983. godine je završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu. Specijalistički ispit iz oblasti ginekologije i akušerstva položila je na istom fakultetu 1991. godine i tada je stekla zvanje specijaliste ginekologije i akušerstva.

Iste 1991. godine završila je postdiplomske studije iz predmeta Perinatologija i neonatologija.

Da li omikron virus preti Srbiji? Kisić-Tepavčević pojasnila o kakvom virusu se radi

Magistrirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1995. godine na temu „Razmatranje akceleracije menarhe i pojave menstrualne neregularnosti u postmenarhalnom periodu.

Specijalističku delatnost iz oblasti ginekologije, adolescentne ginekologije i akušerstva počela je da obavlja 1992. godine.

Dve godine kasnije, tačnije 1994. osnovala privatnu ginekološku ordinaciju „Perinatal“ koja je 1999. godine prerasla u Polikliniku sa specijalističkom ginekološkom delatnošću iz oblasti ginekologije, adolescentne ginekologije, akušerstva, preventivne ginekologije, radiologije, endokrinologije, urologije i pedijatrije.

Godine 2008. osniva se ZU Specijalna bolnica za ginekologiju „Perinatal“, Novi Sad u kojoj se mr sci med dr Gordana Kozarov zapošljava kao specijalista ginekolog-akušer na dopunskom radu u bolnici, a u cilju obavljanja dijagnostike i lečenja steriliteta metodama biomedicinski potpomognute oplodnje.

Tokom svog rada kontinuirano se usavršavala i sticala teorijske i praktične veštine ultrazvučnog dijagnostikovanja i lečenja neplodnosti (histeroskopija, IVF), endokrinološke ginekologije, ultrazvučne dijagnostike fetalnih anomalija, citologije u domaćim i inostranim centrima edukacije, aktivno učestvuje i prezentuje naučne radove na domaćim i stranim kongresima sa temom humane reprodukcije...

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.