DA LI STE PROBALI SKADARLIJSKE POHOVANE PAPRIKE? Napravite ih kod kuće, jedan sastojak daje poseban ukus (RECEPT)
Napravite ih kod kuće, Foto: Printscreen Youtube

NJAM!

DA LI STE PROBALI SKADARLIJSKE POHOVANE PAPRIKE? Napravite ih kod kuće, jedan sastojak daje poseban ukus (RECEPT)

Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte

Objavljeno:
  • 5

Pohovane paprike jedno su od onih jela koje je idealno rešenje za ručak na brzinu. Međutim, ako niste znali one su, spremljene na malo drugačiji način, jedan od specijaliteta koji mnogi rado naručuju u kafanama beogradske, boemske četvrti - Skadarliji.

Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, čiji ukus neodoljivim smatraju ne samo domaći, već i mnogi strani turisti. Posebnu draž im daje susam koji se dodaje u nadev.

Sastojci:

8 oljuštenih pečenih paprika

200 gr sira

150 gr kajmaka

2 kašičice susama

2 jaja

2 kašike brašna

3 kašike hlebnih mrvica (prezli)

1 dl ulja

Paprike
foto: Dragana Udovičić

Priprema:

Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike posušite pa ih napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva.

Brašno sipajte na jedan tanjir, umutite dva jaja, a prezle sipajte u posebnu posudu. Zagrejte ulje.

Papriku punjenu nadevom od sira, kajmaka i susama uvaljajte u brašno, u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.

Izvadite ih na tanjir, na koji ste stavili salvetu ili kuhinjski ubrus, koji će da upiju višak ulja.

Paprike poslužite tople uz majonez ili tartar sos.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media