ŽELITE PUNE I DEFINISANE OBRVE? Kozmetičarka za ESPRESO otkriva sve što nismo znali o profesionalnom ISCRTAVANJU
Iscrtavanje obrva, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

pažljivo

ŽELITE PUNE I DEFINISANE OBRVE? Kozmetičarka za ESPRESO otkriva sve što nismo znali o profesionalnom ISCRTAVANJU

- Poštujemo želje klijenata ali takođe ne odustajemo od naših okvira koji prirodni izgled stavljaju na prvo mesto, priča Suzana za Espreso

Objavljeno:

Skoro da je nemoguće naći ženu koja ne vodi računa o svom izgledu i ne trudi se da ga svakodnevno oplemeni. U borbi protiv starosti žene mogu biti nemilosrdne, pa se podrvgavaju plastičnim operacijama, ali ono što većina njih praktikuje jeste poseta kozmetičkom salonu.

Poslednjih godina posebno popularno je postalo iscrtavanje obrva, nakon čega se dobija potpuno prirodan izgled. Da bismo detaljnije ispitali taj proces ulepšavanja kontaktirali smo Suzanu, koja radi u salonu lepote "Ivana" u Vranovu.

Ona je objasnila da salon u kome radi postoji već 35 godina i da je u početku bio usmeren na pružanje frizerskih usluga, dok se kasnije lista proširila i na kozmetičke tretmane, pa i na isrctavanje obrva.

- Puder obrve, japansko iscrtavanje obrva I kombinovanu metodu pomenutih - objašnjava Suzana koje sve vrste iscrtavanja nude u salonu.

Međutim, kako se svakodnevno govori o lažnim lekarima, kozmetičarima itd. kako uopšte da budemo sigurni u odabir stručnjaka?

- Postoje obuke koje su osnova svakog rada. Lično sam prošla dosta obuka kako bi što više usavršila svoj rad ,a onda talenat i dosta vežbanja što daje sigurne rezultate.

Često smo svedoci loše urađenih obrva, koje čak možemo primetiti i kod nekih od poznatih ličnosti. Kako ne bi bili predmet podsmevanja izaberite kvalitetnog kozmetičara koji vašim obrvama može pružiti prirodan izgled.

- Do prirodnog izgleda je svakako moguće, to zavisi od želje klijenata i naravno onog ko radi. Moja preporuka je uvek krenuti od što prirodnijeg efekta, koji kasnije lako može da se nadogradi. Bitno je da klijent ne bude prestravljen izgledom od samog starta. Za to je naravno potrebno i strpljenje, dok se isprati tok zarastanja i mogućnost za eventualnu korekciju.

Suzanu smo upitali i da li klijenti teže upravo takvom izgledu ili su više za ekstremniju varijantu, te totalnu promenu izgleda?

- Radovi se pretežno zasnivaju na što prirodnijem izgledu, na osnovu toga nas klijenti i biraju. Tako da kod nas pretežno dolaze klijenti sa željom za što prirodnijim izgledom svojih obrva, a manje oni koje vole jake i upadljive. U svakom slučaju pre samog rada se konsultujemo sa klijentom,crtamo oblik pa nakon toga se radi iscrtavanje.

Prilikom posete kozmetičaru svaki klijent očekuje profesionalno mišljenje, ali koliko zapravo kozmetičar može da učini ako su želje klijeta u potpunoj suprotnosti?

- Razgovorom se pretežno resava sve, takvih situacija gotovo i da nemamo. Poštujemo želje klijenata ali takođe ne odustajemo od naših okvira koji prirodni izgled stavljaju na prvo mesto.

Nakon što iscrtamo obrve potrebno je njihovo negovanje na određeni vremenski period.

- Korekcije se pretežno rade jednom godišnje ili na 2 godine što zavisi od same kože i načina života klijenata. Održavanje ne zahteva nista posebno sem redovne hodratacije prve dve nedelje nakon rada,izbegavanje solarijuma , bazena ,parnih kupatila i jakog sunca. Nakon zarastanja ne postoji nikakava posebna nega sem cupanja dlacica koje porastu van iscrtanog oblika .

Iako su žene te koje masovno posećuju kozmetičara i pribegavaju crtanju obrva, sve više se govori o ulepšavanju muškog dela populacije.

- U poslednje vreme sve više muškaraca pribegava ovoj metodi trajne šminke u želji za popunjavanjem ožiljaka i nedostatka dlačica, gde licu vraćaju svežinu i lep izgled.

Kada je u pitanju poređenje starijih i mlađih klijenata, reklo bi se da stariji ipak imaju razlog više da obraduju svoje lice svežim obrvama.

- Godine ne igraju neku posebnu ulogu. Obrve rade mladi i oni u poznim godinama. Sve zavisi kakve su želje i mogućnosti klijenata .

Nekada nismo ni svesni koliko obrve mogu da utiču na naš izgled i da definišu lice. Samo pomoću njihove korekcije možemo promeniti svoj izgled na bolje, ili pak na gore.

- Obrve su nešto što prvo primetimo kada pogledamo u neku osobu , samim tim one igraju veliku ulogu u samom izgledu lica i neverbalnoj komunikaciji. Što se tiče samog izbora oblika to radimo uvek u dogovoru sa klijentom ,slušamo njegove želje i dajemo nase predloge i sugestije kako bi na kraju svi bili zadovoljni a na prvom mestu klijent.

Još uvek mnogo žena čupa obrve kod kuće, te kozmetičarka savetuje da to radimo sa oprezom, kako bismo sačuvale prirodne dlačice.

- Onu koji nisu sigurni nikako da ne eksperimentisu kod kuće u nadi ako pogreše da će dlaka ponovo da izraste jer postoje dlačice koje nikada se više ne vrate.

Za one koje se ne usuđuju da "čačkaju" obrve same, ili ih je iskustvo naučilo da to ne treba da rade, kozmetičarka objašnjava kako da odete kod prave osobe na tretman.

- U ovom poslu iskustvo igra najveću ulogu, što ne znači da ćete od onog ko radi dugo i dobiti ono što želite. Moj savet je prvo pratiti rad onoga kod koga želite da odete, pa onda se odlučiti za taj korak, jer pogrešan izbor može vam stvoriti dodatne probleme.

Budite oprezni kada je lice u pitanju i pažljivo izaberite kozmetičara, kako biste dobili najbolji mogući rezultat. Ukoliko su vam obrve iscrtane na pravi način možete podmladiti svoj izgled u rekordnom roku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.