SKANDAL! Albanski mediji nazvali Bregovića „Inspiratorom masakra na Kosovu“
Goran Bregović, Foto: Damir Dervišagić

tenzije

SKANDAL! Albanski mediji nazvali Bregovića „Inspiratorom masakra na Kosovu“

„Osim albanskih umetnika, di-džejeva i najpopularnijih muzičkih grupa u Albaniji, atmosfera će kulminirati poslednje večeri nastupom pevača Gorana Bregovića“, kaže se u saopštenju organizatora, prenosi albanski portal

Objavljeno:

Srpski pevač Goran Bregović biće jedan od specijalnih gostiju ove godine na Festivalu piva u Korči, u Albaniji.

Vest su potvrdili sami organizatori saopštenjem za javnost, najavivši da će noć kada Bregović bude pevao, biti vrhunac proslave. Vest albanskog portala abcnews.al, međutim, preneli su pojedini kosovski portali uz naslov: „Nekada inspiracija za masakre na Kosovu, srpski pevač pozvan na festival piva u Korči“.

Kako javlja abcnews.al, upravo je nastup Bregovića na čuvenom korčanskom festivalu piva organizator posebno predstavio i dao na značaju.

„Osim albanskih umetnika, di-džejeva i najpopularnijih muzičkih grupa u Albaniji, atmosfera će kulminirati poslednje večeri nastupom pevača Gorana Bregovića“, kaže se u saopštenju organizatora, prenosi ovaj albanski portal.

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku je potom prenelo ovu vest, podsećajući i na Bregovićev nastup u Tirani i 2014, kada mu je tadašnji gradonačelnik Tirane, a sadašnji premijer Edi Rama, dodelio ključeve grada.

Međutim, istovremeno dodaju, uz potpis iste albanske medijske agencije i to i da je upravo Bregović sa svojom muzikom postao „inspirator za masakre na Kosovu“.

„Podsetimo da je Bregović postao inspiracija srpskih mitova, inspirator za masakre na Kosovu, posebno pesma ‘Kalašnjikov’“, objavili su Gazeta Ekspress, Indeksonline, Bota Sot.

Iako u izvornoj vesti abcnews.al, nema ovih delova, naslov o masakrima ostao je ipak vidljiv na URL vezi vesti.

Na zvaničnom sajtu Gorana Bregovića, međutim, sajt „Kossev“ nije pronašao potvrdu da će učestvovati na Festivalu piva u Korči. A upravo se ovaj sajt otvara sa pesmom „Kalašnjikov“.

Goran Bregović
foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.