OVE FOTOGRAFIJE ĆE VAS ZABEZEKNUTI: Evo kako izgledaju nezaštićena pluća koja su zaražena KORONOM! (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/HANDOUT

jezivo

OVE FOTOGRAFIJE ĆE VAS ZABEZEKNUTI: Evo kako izgledaju nezaštićena pluća koja su zaražena KORONOM! (FOTO)

Ove snimke je objavio doktor, koji je prethodno lečio osobe zaražene kovidom, jednu vakcinisanu, drugu ne

Objavljeno: 14:40h

Ako ste imali dilemu da li bi trebalo da se vakcinišete protiv korona virusa, verujemo da će vam ovi prizori olakšati pri donošenju odluke.

Naime, ovi oštri rendgenski snimci otkrivaju razliku koju vakcine protiv kovida čine u odnosu na nezaštićena pluća kada ih napadne virus.

Ove snimke je objavio doktor, koji je prethodno lečio osobe zaražene kovidom, jednu vakcinisanu, drugu ne.

Pluća
foto: Printscreen

Rendgen nevakcinisane osobe pokazuje skoro potpuno bele organe - što znači da su ispunjeni virusom. Takođe imaju intenzivne ožiljke i čini se da im nedostaje vazduha koji ulazi u pluća.

Nasuprot tome, u plućima vakcinisane osobe vazduh struji i izgledaju potpuno očišćena od virusa.

Dr Gasan Kamel, direktor medicinske intenzivne nege na Univerzitetskoj bolnici u Misuriju, lečio je hiljade ljudi od virusa od početka pandemije. Kaže da su pacijenti koje viđa mlađi nego što su bili tokom zimskog naleta 2020-21 i uglavnom su nevakcinisani.

Koliku zaštitu pruža vakcina

Kako su pokazala istraživanja, nakon jedne doze, vakcina fajzer je 36 odsto efikasna protiv Delta soja, a vakcina Oksford/AstraZeneka je oko 30 odsto efikasna protiv bolesti.

Međutim, dve nedelje posle druge doze, Fajzer pruža 88 odsto zaštite od zaraze korona virusom, a AZ pruža 67 odsto zaštite.

Takođe, nakon dve doze, vakcina Fajzer je 96 odsto efikasna protiv hospitalizacije, a ubod AstraZeneke smanjuje rizik za 92 odsto.

Pluća
foto: Printscreen

Ožiljci na plućima

Mnogi pacijenti oboljeli od kovid-19 razvijaju oblik respiratorne insuficijencije koja se naziva akutni respiratorni distres sindrom (ARDS), koja zahteva od pacijenata da primaju kiseonik putem respiratora.

Prethodne studije ukazuju na to da ARDS može značajno da umanji kvalitet života ljudi, čak i nakon što su se oporavili, jer ostavlja nepopravljive ožiljke na plućima.

Lekari kažu da će pacijenti sa koronavirusom verovatno imati konstantni nedostatak vazduha, čak i nakon što su se oporavili.

Kažu da je većina onih koji su imali teški akutni respiratorni sindrom (SARS) imala otežano disanje mesec dana nakon infekcije - a to će verovatno biti isto za pacijente sa kovid-19.

Sada je poznato da smrtonosna bolest može dugoročno uticati na zdravlje pacijenata, nanoseći trajno oštećenje celom telu. Smrtonosna bolest nije pogođena samo plućima, već i drugim vitalnim organima i telesnim sistemima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.