JERMENKA ANUŠ (55) JE ZBOG LJUBAVI DOŠLA U SRBIJU: Sada je naširoko poznata u umetničkim krugovima (VIDEO)
Anuš Balajan, Foto: Printscreen TV Prva

ZANIMLJIVA PRIČA

JERMENKA ANUŠ (55) JE ZBOG LJUBAVI DOŠLA U SRBIJU: Sada je naširoko poznata u umetničkim krugovima (VIDEO)

Prilikom dolaska u našu zemlju 1995. godine, kako kaže, bila je pod pokroviteljstvom porodice Vartabedijan

Objavljeno:

Da nije uvek lako napustiti zemlju u kojoj smo odrasli i nastaviti život u nekoj drugoj, mogu da posvedoče oni koji su se na taj korak odvažili, međutim, kada postoji jak motiv za to, sve se lakše podnosi. Za Jermenku Anuš Balajan (55) to je bila ljubav, a kada je stigla u Beograd te 1995. godine, sve joj je govorilo da treba tu i da ostane.

"Bavim se književnošću, pišem pesme, priče. Ja sam upoznala u Jermeniji jednog Srbina i preko njega sam upoznala ovu divnu zemlju, ovaj divan narod. Toliko mi se dopao grad, usluga, apsolutno sve", priseća se Anuš za "Prvu".

Prilikom dolaska u našu zemlju 1995. godine, kako kaže, bila je pod pokroviteljstvom porodice Vartabedijan.

"Gospođa Dušanka je znajući da pišem, videla je u novinama neku moju pesmu objavljenu, pa me je odmah povezala sa Udruženjem književnika Srbije", objašnjava Balajan.

Tako je Anušin interesantan jermenski duh počeo da živi i u Beogradu, u vidu poezije pa je već naširoko poznata u umetničkim krugovima, ali i po svojoj kulinarskoj tradiciji i gostoprimstvu.

"Živela sam malo u Grockoj, tu su živele izbeglice, pa smo imali tako dobar odnos. Komšija otvara vrata i ulazi, kao kod nas u Jermeniji, bez nekih finih manira evropskih", priseća se Anuš kroz smeh.

Svoje goste najviše voli da obraduje jermenskom kuhinjom i na njeno iznenađenje nije još naišla na negativne reakcije Srba, da im se ne dopada određeni začin ili jelo karakteristično za njenu zemlju. Tako domaću pršutu kombinuje sa jermenskim začinima, ali priznaje i da uživa u srpskoj kuhinji, pogotovo domaćem pasulju.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.