OPLJAČKALI PARIZ, A ''PALI'' U BEOGRADSKOM AUTOBUSU: Policija uhapsila dva Crnogorca sa plenom od 3 miliona evra
Printscreen, Foto: Printscreen twitter

UŽAS

OPLJAČKALI PARIZ, A ''PALI'' U BEOGRADSKOM AUTOBUSU: Policija uhapsila dva Crnogorca sa plenom od 3 miliona evra

Pretres sobe pružio je policiji potrebne tragove

Objavljeno:

Dve osobe uhapšene su večeras, dan nakon pljačke juvelirnice "Šome" u Parizu, a značajan deo plena pronađen je upravo kod njih.

Prema istrazi, počinilac i njegov saučesnik iznajmili su sobu u hotelu u trećem kvartu Pariza. Pretres sobe pružio je policiji potrebne tragove. Poilcajci su shvatili da su dvojica optuženih upravo krenuli autobusom u Beograd.

Iz juvelirnice je ukraden nakit u vrednosti između dva i tri miliona evra, a lopov je u radnju ušao oko 17 sati, a na glavi je imao kapuljaču.

Snimci sa nadzornih kamera prikazuju da se muškarac najpre pravio da želi da kupi nakit, te su ga radnici izvadili iz vitrina. On je tada izvukao pištolj i uzeo plen, a potom pobegao na električnom trotinetu.

Javno tužilaštvo u Parizu odlučilo je da na slučaju sarađuju BRB i Regionalno odeljenje kriminalističke policije Pariza. Oni su se oko 13 sati zaustavili na odmorištu na auto-putu, gde je autobus napravio pauzu.

Jedna od korisnica društvene mreže Tviter našla se u spomenutom autobusu.

"U Parizu se u utorak dogodila pljačka zlatare i odnesen je nakit u vrednosti od 3 miliona evra. Jutros je iz Pariza ka Srbiji krenuo autobus prevoznika Fud

eks, koji je zaustavljen na izlazu iz Francuske i u kom je pronđen deo ili ceo plen iz te pljačke. Dve osobe su privedene", napisala je ona na svom profilu i dodala da je policija pretresla sve torbe, uprkos već pronađenom plenu.

Obe uhapšene osobe su crnogorske nacionalnosti, starosti 54 i 44 godine. Kod njih je, navodno, pronađen i deo plena.

Oni su uhapšeni pod sumnjom da su izvršili "organizovanu oružanu pljačku i zločinačko udruživanje u cilju izvršenja krivičnog dela".

Radnja se nalazi u blizini Jelisejskih polja, a ova juvelirnica je širom sveta najpoznatija po istorijskoj zgradi na trgu Vendome, koja je opljačkana 2009. godine. Tada je ukradeno drago kamenje u vrednosti od 1,9 miliona evra.

USIJANJE DANA 28.07.2021.
37:48

USIJANJE DANA 28.07.2021.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media