APEL ZA POMOĆ: Stefan se već 4 godine bori sa leukemijom, NADA POSTOJI I KOŠTA 600.000 EVRA!
Stefan Subotić, Foto: Budi human

UJEDINIMO SE

APEL ZA POMOĆ: Stefan se već 4 godine bori sa leukemijom, NADA POSTOJI I KOŠTA 600.000 EVRA!

Stefanu se život pretvorio u noćnu moru kada je kod lekara otišao zbog prehlade, a saznao da boluje od akutne limfoblastne leukemije

Objavljeno:

Stefan Subotić (23) boluje od leukemije sa kojom se bori više od četiri godine. Nakon terapije njemu se stanje popravilo, ali sada se bolest opet vratila, pa on moli za našu pomoć.

„Verujem da moju borbu za prikupljanje novca za lečenje od limfoblasne leukemije još niste zaboravili, a ja opet moram da molim za pomoć. Nisam stigao da vas obavestim o svom oporavku od silnih neželjenih nuspojava i komplikacija, a evo sedam meseci od druge transplatacije, leukemija se vratila“, kaže Stefan koji je i dalje u Nemačkoj na lečenju.

Stefanu se život pretvorio u noćnu moru kada je kod lekara otišao zbog prehlade, a saznao da boluje od akutne limfoblastne leukemije.

Do sada je prošao kroz više ciklusa hemioterapije i zračenja. On je u međuvremenu otputovao u Nemačku na dalje lečenje i pripremu za transplantaciju koštane srži, ali sada se opasna bolest vratila.

„Poslednji nalazi BCR-ABL su pokazali da su se u krvi opet pojavile bolesne ćelije u 0,003%. Procenat je za sada mali i rešiće se lekom ponatinib. Problem je što je bolest agresivna i ovaj lek neće dugo održavati remisiju,već će se opet vraćati dok ne dođe do mutacije koja ne bi mogla da se izleči.“

Na sreću, kaže Stefan, postoji nada i rešenje koje bi dalo trajne rezultate.

„To rešenje nažalost košta 600.000 evra. Rok da se krene sa novom metodom lečenja je osam nedelja. Ova terapija bi se radila u Hamburgu, a podrazumeva vađenje bolesnih ćelija iz krvi, koje se zatim obrađuju i posle četiri nedelje vraćaju u krvotok. To bi bilo trajno rešenje za moju bolest i ozdravljenje!“

Kaže i da je umoran, ali da mora da istraje.

„Nikada se za ove 4,5 godine borbe sa bolešću nisam lošije ni tužnije osećao. Ni ja, ni moji najbliži. Iscrpljen sam, a znam da ne smem da se predam, da ne smem odustati. Željan sam života, drugara i života bez muka, straha i strepnje. Potrebna mi je novčana ili pomoć u vidu sms poruke. Potrebna mi je opcija da država ima razumevanja i pomogne bar sada u finansiranju mog lečenja“, apeluje Stefan da svi koji mogu pošalju SMS poruku 360 na broj 3030.

Stefanu možete pomoći i slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human360 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-483612-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002304.6

IBAN: RS35160005400002304623

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.