MALI DEJAN (6) OD ROĐENJA IMA TEŠKE DIJAGNOZE! Živi sa bakom, potrebna im je pomoć, ona jedino njega ima! (FOTO)
Dejan Radojičić sa bakom koja ga čuva, Foto: Privatna arhiva

pomozimo

MALI DEJAN (6) OD ROĐENJA IMA TEŠKE DIJAGNOZE! Živi sa bakom, potrebna im je pomoć, ona jedino njega ima! (FOTO)

Trenutno ne možemo ništa po tom pitanju da uradimo zbog drugih zdravstvenih razloga..

Objavljeno: 18:33h

Milanka Gašpar iz Sremske Mitrovice već godinama vodi borbu sa sa bolešću svog šestogodišnjeg unuka Dejana Radojičića. On boluje od cerebralne paralize, epilepsije i tahikardije. Dečak ima podlive na mozgu i tri tromba. Kontaktirali smo je kako bi nam ispričala kakvo je trenutno stanje njenog unuka, a kada pročitate njihovu priču možete i vi da doprinesete boljem životu ovog mališana i njegove bake tako što ćete pozvati 022/618-998 i saznati sve informacije gde i kako možete da im pomognete.

Dejan Radojičić
foto: Privatna arhiva

"Bili smo na kontroli, odložili su mu jednu godinu škole. Doktor mi je rekao da je bitnija jedna godina života, nego škole. Imao je izliv krvi na mozgu. Majka mu je smeštena u dom za duševno obolela lica kada je on imao pet meseci. Tako da se ja brinem o njemu. Inače mi smo sami, nemam nikoga " , rekla je Milanka.

Dejan Radojičić
foto: Privatna arhiva

Centar za socijalni rad baki daje 42 hiljade dinara što jedva pokriva pelene. On je još uvek na flašici i dodatku ishrane. Sada su dobili da konstantno rade vežbe. U oktobru je je skupljen novac preko fondacije Šapić, ali je tamo trenutno zatvoren račun, jer je skupljeno dovoljno novca. Kada budu mogli ići će na banjske rehabilitacije.

"Trenutno ne možemo ništa po tom pitanju da uradimo zbog drugih zdravstvenih razloga. Ja sam imala koronu, pa se ne osećam baš najbolje. Mi ovde u Mitrovici nemamo fizijatra da ima prijavljenu ordinaciju, pa onda sama moram da plaćam. Sa njim mora da se rade motoričke vežbe. Za takvu decu zakažu jednom u nedelju dana. Treba dosta novca i za vežbe i za taksi do tamo " , dodala je ona.

Dejan Radojičić
foto: Privatna arhiva

Bitno je da se sa njim radi konstantno, da ne bi skroz pao na noge. Milanka njemu kupuje dohrane od lekova, vitamine, magnezijum. Takođe ona i ćerki mora da kupuje lekove koji je na mesečnom nivou izađu dve hiljade. Treba platiti i račune i stan na sve to.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.