U SUBOTICI NA ULICI PRONAĐENO MLADUNČE LAVA: Hitno se oglasili iz ZOO VRTA (FOTO)
Mladunče lava, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

NEOBIČNA SITUACIJA

U SUBOTICI NA ULICI PRONAĐENO MLADUNČE LAVA: Hitno se oglasili iz ZOO VRTA (FOTO)

Životinje su oduzete i zbrinute od strane nadležnih službi

Objavljeno: 11:59h

Na Čantavirskom putu u Subotici ranije danas pronađeno je jedno mladunče lava, navodi se na Instagram stranici 192.rs.

Na lice mesta su izašli inspektori, policijski službenici, a po njihovom pozivu došli su i stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić, u čije Prihvatilište će najverovatnije biti smešten mali lav.

Prema rečima svedoka životinja je umiljata, pitoma i prilično je malaksala.

Čovek koji je pronašao lava je u vajber grupi građana objavio njegovu fotografiju i obavestio je članove grupe da je pozvao policiju.

Inače, i prošle godine u stanu muškarca (36) u Lazarevcu policijski službenici su pronašli zmiju „piton regius“, a istog dana su u stanu muškarca (44) u Subotici pronašli i mladunče afričkog lava.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, policijski službenici su toga dana u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine, prilikom pretresa stana i drugih prostorija muškarca u Lazarevcu, pronašli zmiju „piton regius“ koja je zakonom zaštićena vrsta.

Takođe, sumnjalo se da je on u prethodnom periodu posedovao i prodao mladunče afričkog lava četrdesetčetvorogodišnjaku, koje je policija tada pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Njima su tada životinje oduzete i zbrinute od strane nadležnih službi.

Protiv muškarca iz Lazarevca bila je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv muškarca iz Subotice koji se teretio za nedozvoljenu trgovinu i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Krivične prijave su podneli pripadnici MUP-a u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici.

Bonus video:

01:25

Lav je napao trenera u cirkusu u Rusiji.

(Espreso / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.