VANREDNA SITUACIJA U OVOJ OPŠTINI: Okolna sela imaju probleme sa STRUJOM i VODOM!
Poplave / ilustracija, Foto: Kurir/T.I.

vanredno u celoj opštini

VANREDNA SITUACIJA U OVOJ OPŠTINI: Okolna sela imaju probleme sa STRUJOM i VODOM!

Iz lokalne samouprave obaveštavaju da nema životno ugroženog stanovništva i da trenutno nema potreba sa evakuacijom

Objavljeno:

Zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava, lokalni Štab proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine Babušnica.

Nevreme je pogodilo većinom planinska sela koja imaju problema sa vodosnabdevanjem, strujom i oštećenjem puteva, prenose Južne Vesti.

Snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom pogodilo je 30. i 31. maja Babušnicu, a najteža situacija je u 19 sela - Studena, Valniš, Kambelevac, Radoševac, Resnik, Bratiševac, Provaljenik, Linovo; Brestov Dol, Dol, Bodganovac, Štrbovac, Radosin, Rakov Dol, Crvena Jabuka, Berduj, Radinjince, Ljuberađa i Vrelo.

Ipak, vanredna situacija se proglašava na teritoriji cele opštine.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Babušnica, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije, zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava i u cilju sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja - stoji u odluci.

Poplave / Ilustracija
Poplave / Ilustracijafoto: Kurir

Putevi ka ugroženim selima su oštećeni i delimično u prekidu, a zbog oštećenja magistralnog vodovoda Ljuberađa - Veliko Bonjince, oko 400 domaćinstava u selima Grnčar, Modra Stena, Mezgraja, Malo Bonjince i Veliko Bonjince, trenutno je bez vode.

Ekipe JKP Komunalac su na terenu i rade na sanaciji oštećenja i do petka, 2. juna, očekuje se normalizovanje vodosnabdevanja. Do tada će stanovnicima distribuirati flaširanu vodu za piće.

Zbog havarije na elektro-mreži bez struje su trenutno potrošači u selu Linovo. Došlo je do pojave klizišta i nanosa na opštinskim putevima Ljuberađa - Linovo i Ljuberađa - Crvena Jabuka - saopštavaju iz Opštine.

Iz lokalne samouprave obaveštavaju da nema životno ugroženog stanovništva i da trenutno nema potreba sa evakuacijom.

Bonus video:

00:22

Nebo se odjednom zacrnelo i počelo je da tuče: Jako nevreme praćeno krupnim gradom pogodilo centar Kopaonika, ljudi bežali da se sklone

(Espreso / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.